Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

26. 03. 2024. 14:13 >> 14:14
Čitaj mi:

GENERALNI MENADŽER EVROLIGE

Motejunas: Dubai kroz Evrokup da pokaže svoje vrijednosti

Generalni menadžer Evrolige Paulius Motejunas govorio je u razgovoru za grčki "SDNA" o najelitinijiem evropskom takmičenju, ulasku ekipe iz Dubaija, Ol star formatu, kao i odnosima sa FIBA.

Košarkašku javnost najviše interesuje ulazak ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) koja će od iduće sezone igrari i u ABA ligi.

"Logično je da postoje obostrani interesi i pozitivna strana priče je da postoji želja da Dubai igra Evroligu. Govorimo o sjajnom gradu sa nevjerovatnim arenama. Odluka je ipak malo teže prirode, jer govorimo o drugom kontinentu, drugačijoj kulturi. Za pregovore će trebati vremena, jer odlka nije laka. Timovi će glasati, i dalje nismo imali glasanje, jer idemo korak po korak. Normalno je da postoji nedoumica, ali bitno je da istu ne vidimo na ljudima koji stoje iza tog projekta. Biće ovo izazov za sve nas, Evroliga ima visoki kriterijum, i ako budu ušli biće kao da uskaču u voz koji ide maksimalnom brzinom. Postoji rizik, ali gledamo da ga minimiziramo. Zato smo i predložili prvo neki manji format kakav je Evrokup, da Dubai tamo pokaže svoje vrijednosti", kazao je Litvanac na pitanje eventualnog ulaska ekipe iz UAE.

Što se eventualnog proširenja Evrolige tiče, njega neće biti naredne sezone jer se zadržava isti format.

"Iduća sezona je sigurno isti format. Želimo da vidimo šta će biti sa ruskim timovima, kada će moći da se vrate, kao i šta će da se desi sa Evrokupom. Ne želimo da imamo ligu zatvorenog tipa, to nikad nije ni bio plan. Evrokup je naša druga liga, koja nam je bitna i veliki broj klubova učestvuje. Preko njega dajemo šansu svima da se bore za svoj ulazak u Evroligu. Želimo da radimo na daljem razvijanju Evrokupa, gdje gledamo klubove i njihovo razvijanje".

Povećanje formata Evrolige povlači za sobom eventualnu podjelu po regijama, mada Motajunas i dalje ostaje pri stavu da "svaki sa svakim igra".

"Postoji ta mogućnost, ali gledamo da zadržimo sadašnji format i da on bude jezgro uspjeha Evrolige".

Sve češće se pominje mogućnost da se o uglednu na NBA organizuje Ol star vikend.

"Nažalost naredne sezone neće biti tog formata, ali razmatramo već neko vrijeme. Uvijek je veliki pritisak na keipe da se izbore za ulazak u TOP 10 i doigravanje, pa moramo da vidimo kako to da uglavimo u kalendar. Mogli bi da probamo sa novim sponzorima možda".

Na kraju Motajunas je govorio u napretku u saradnji sa Fibom.

"Zaustavljanje Evrolige u reprezentativnim prozorima je bio prvi korak. Uslijediće sada razgovori sa ekipama kako su zadovoljni istim. Potrebno je dosta promjena i međusobnog razumijevanja, ako želimo da idemo u istom pravcu, ali raduje me što postoji komunikacija", kazao Motajunas.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније