Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

01. 03. 2024. 16:01 >> 16:01
Čitaj mi:

CENTAR BUDUĆNOSTI

Kamenjaš: Susret sa Partizanom u našoj "Morači" najvjerovatnije odlučuje drugu poziciju

Nacionalni kupovi i FIBA prozori su sada završeni i arhivirani, a košarkaši naših predstavnika u ABA ligi se vraćaju dužnostima ove nedjelje.

Kenan Kamenjaš, centar Budućnosti je sa svojom Bosnom i Hercegovinom ostvario pobjedu na Kipru, ali i poraz od Francuske u Tuzli.

On je za klupski sajt pričao o utiscima nakon reprezentativne pauze.

"Utakmica protiv Kipra je bila onakva kakvu smo i očekivali, opravdali smo ulogu favorita i slavili smo 33 poena razlike. Uslijedio je meč u tuzlanskom Mejdanu protiv velesile Francuske, koja je u ovom trenutku došla u najjačem mogućem sastavu, sa deset igrača iz Evrolige i dva iz Evrokupa. Nama su falila dva igrača, dva bitna šarafa - kapiten Halilović i plejmejker Robertson. Da smo bili kompletni sigurno da bi pružili bolji otpor, možda i iznenadili kao ljetos. Ipak, pokazali smo karakter, pokazali smo da možemo igrati i u slabijem sastavu protiv velesila i da se možemo nadati u budućnosti da slavimo sa ovakvim pristupom i željom", kazao je Kamenjaš.

"Plavo bijele" očekuje duel sa Igokeom, koji je na programu u ponedjeljak 6. marta

"Vratili smo se nakon reprezentativne pauze i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i u jakom tempu kao prije pauze, kada je u pitanju ABA liga. Sigurno da nas očekuje jedna dobra utakmica protiv Igokee, u ovom trenutku mi smo favoriti i to moramo pokazati na našem domaćem terenu", kazao je Kamenjaš.

Na kraju se osvrnuo i na očekivanja u nastavku sezone u ABA ligi.

"Svi znaju da želimo da ostanemo na drugom mjestu i da imamo prednost domaćeg terena i u polufinalu plej ofa. Imamo dobar raspored u nastavku takmičenja, dolazi nam direktni rival za drugu poziciju, imamo susret sa Partizanom u našoj Morači i vjerovatno će taj susret odlučivati o drugoj poziciji. Ipak, i drugi mečevi su važni kao i taj protiv Partizana jer nemamo luksuz da izgubimo druge mečeve jer samim tim i gubimo prednost. Očekuje nas i težak meč u Ljubljani, već iduće kolo nakon Igokee i mislim da imamo dobru šansu da održimo drugu poziciju, da odbranimo prednost domaćeg terena do finala", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније