Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 02. 2024. 22:45 >> 23:19
Čitaj mi:

EVROLIGA

Partizan na krilima Avramovića srušio Efes, PAO slavio u Madridu

Košarkaši Partizana su nadigrali Anadolu Efes na svom erenu 100:90, u 27. kolu Evrolige.

Tim Željka Obradovića je upisao 13. trijumf i ostao u igri za plasman u plej-in.

U rezultatski izjednačenoj prvoj četvrtini Efes je u posljednjem minutu dionice došao do maksimalnih plus pet 15:20, ali je Trifunović poenima prekinuo seriju gostiju i Partizan je sa tri poena zaostatka otišao na prvu pauzu. Na tri minuta do kraja poluvremena Partizan je serijom 6:0 stigao do pet poena prednosti 37:32.

Do kraja poluvremena Efes je uspio da zaustavi nalet Partizana i na poluvrijeme se otišlo sa tri poena prednosti za crno-bijele 43:40.

Kapiten crno-bijelih Panter je vezao pet poena na startu drugog dijela i donio Partizanu osam poena prednosti 48:40. Nakon nove istrčane kontre i lakih poena Avramovića Partizan je polovinom treće dionice stigao do dvocifrene prednosti 52:42. Efes se serijom od 7:0 brzo vratio u meč (55:51), da bi crno-bijeli uspjeli da zaustave nalet gostiju poslije tajm-auta i u posljednju dionicu su ušli sa plus pet (64:59).

Partizan je na šest poena prednosti imao napad, ali je Ponjitka izgubio loptu, a Anđušić napravio nesportski faul. Larkin je pogodio oba slobodna bacanja, a Klajburn je bio precizan sa poludistance i Efes se u potounosti rezultatski vratio u meč.

Nakon vezanih poena Pantera i Avramovića Partizan je na četiri minuta do kraja stigao do sedam poena prednosti 83:76 i potom mirno priveo posao kraju.

Aleksa Avramović je preudio "pivarima" sa 30 poena, odlično ga je pratio Zek Ledej sa 21. Kevin Panter je upisao 16, a Danilo Anđušić 15.

U poraženoj ekipi se istakao Vil Klajburn sa 17.

Panatinaikos je pobijedio Real u Madridu 97:86 i nanio mu tek peti poraz.

PAO je do trijufma vodio Matijas Lesor sa 26 poena.

Makabi je u Berlinu deklasirao Albu 106:71, dok je Virtus na svom terenu savladao Valensiju – 87:74.

Najefikasniji u ekipi Virtusa bio je Marko Belineli sa 16 poena. Uz njega su se istakli Džordan Miki sa 14 poena i sedam skokova i Ajzea Kordinije koji je postigao 12 poena uz po tri skoka i asistencije.

Kris Džouns je bio najbolji igrač Valensije večeras sa 20 poena i po dva skoka i asistencije.

Virtus je treći na tabeli Evrolige sa 17 pobjeda i 10 poraza, a Valensija je sa 13 pobjeda i 14 poraza na 10. mjestu.

Najefikasniji u ekipi Makabija je bio Džejms Veb sa 17 poena i šest skokova. Pratili su ga Vejd Boldvin sa 16 poena i pet asistencija i Džoš Nibo koji je ubacio 15 poena uz pet skokova.

Kod domaćina su se istakli Johanes Timan sa 14 poena i pet skokova i Sterling Braun koji je ubacio 11 poena.

Makabi je deveti na tabeli Evrolige sa 14 pobjeda i 13 poraza, dok je Alba posljednja sa pet pobjeda i 22 poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније