Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

28. 02. 2024. 13:29 >> 13:29
2

"MANIPULACIJA BROJKAMA"

Arenas: Kada Vestbruk napravi tripl dabl to je jurenje statistike, kad Jokić i Dončić naprave to je "Vau"

Legendarni košarkaš, koji je kroz karijeru najveći trag ostavio u Vašington Vizardsima, Gilbert Arenas, govorio je i nepravednom odnosu medija koje ima Rasel Vestbruk sa jedne i Nikola Jokić i Luka Dončić sa druge strane.

Popularni "Agent Zero" je govorio kako su mediji kada je Rasel Vestbruk imao u prosjeku tripl dabl sezonu komentarisali da se radi o "jurenju statistike".

"Rasel je imao sezonu u kojoj je imao tripl dabl u prosjeku, i to je tada nazivano "bildovanje statistike". Ali kada Jokić i Luka imaju sezone koje su približne toj statistici onda je medijma to "Vau", kazao je Arenas u jednoj emisiji.

Njega posebno tangira odnos medija prema Vestbruku.

"Pojavio se momak koji je imao, koliko sezona u prosjeku tripl dabl učinak. I niko tada nije davao dovoljno pažnje tome. A danas o Jokićevi i Dončićevim brojkama govore da je to nešto što se nije gledalo od Karima Abdula Džabara. Pa desilo se i prije njih dvojice, ne možete tek tako da preskočite Rasa kao da njegove brojke nisu postojale, to je klasična manipulacija", kazao je Arenas.

Vestbruk je u svojoj karijari imao čak četiri sezone u kojima je postizao tripl dabl učinak u prosjeku, do njegove pojave samo je Oskar Robertson u istoriji imao jednu sezonu sa takvim brojkama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније