Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

09. 02. 2024. 22:36 >> 23:07

EVROLIGA

Zvezda poražen od Žalgirisa, PAO bolji od Fenera

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras kao domaćini od Žalgirisa sa 91:93, u meču 26. kola Evrolige. Zvezda je 16. na tabeli sa 10 pobjeda i 16 poraza, a Žalgiris je na 13. mjestu sa 11 pobjeda i 15 poraza.

U prvih deset minuta meča viđena je izjednačena igra, gdje su obje ekipe lošije odigrale u fazi odbrane. Crveno-bijeli su do prve prednosti na meču stigli u drugom minutu druge dionice nakon poena Smarta (24:23). U izjednačenoj i rastrzanoj igri ekipe su se smjenjivale u vođstvu, nijedan tim nije uspio da stekne veću prednost i na poluvrijeme se otišlo nerešenim rezultatom (45:45).

Sredinom treće dionice, Žalgiris je iskoristio lošu odbranu Zvezde i sigurnim šutevima za tri poena stigao do šest poena prednosti (53:59). Zvezda je poslije tajm-auta odgovorila sa četiri vezana poena i odbila nalet gostiju, a nakon vezanih trojki Giedraitisa i Dos Santosa, na dva minuta prije kraja četvrtine, stigla i do prednosti (65:63).

U završnici pretposljednje dionice, Zvezda je ponovo odigrala slabije u fazi napada i dozvolila Žalgirisu da u posljednju četvrtinu, serijom 5:0, uđe sa tri poena prednosti 65:68. Zvezda je u posljednju dionicu ušla serijom 7:0, i trener Žalgirisa Trinkijeri je bio prinuđen da zatraži tajm-aut, nakon kog su gostujući igrači dobro reagovali i sa sedam vezanih poena stigli do novog vođstva (72:75).

Nakon promašena oba slobodna bacanja Butkevičijusa i poena Nedovića sa druge strane, crveno bijeli su na 50 sekundi do kraja imali poen zaostatka (87:88). U narednom napadu Evans je pogodio za dva, a Bolomboj je pogodio oba slobodna bacanja. Na 20 sekundi do kraja uz poen prednosti Žalgiris je krenuo u napad a Jago Dos Santos je napravio nesportski faul i Žalgiris je dobio dva slobodna bacanja i loptu sa strane.

Ulanovas je realizovao jedno slobodno bacanje, a u nastavku je Dimša bio oba puta siguran i donio Žalgirisu nedostižna četiri poena prednosti i važnu pobjedu gostujućoj ekipi za borbu za plej-in.

Najbolji kod Zvezde bio je Jago Dos Santos sa 21 poenom i 14 asistencija, a pratili su ga Luka Mitrović i Nemanja Nedović sa po 15 poena.

Žalgiris je do pobjede predvodio Kinan Evans sa 25 poena i šest asistencija.

Košarkaši Panatinaikosa pobijedili su večeras na svom parketu Fenerbahče sa 74:63.

Panatinaikos je do pobjede predvodio Kendrik Nan sa 23 poena, a pratio ga je Matijas Lesor sa 13 poena i osam skokova.

Kod Fenerbahčea bolji od ostalih bio je Džonatan Motli sa 16 poena i pet skokova.

Panatinaikos je četvrti sa 16 pobjeda i 10 poraza, a Fenerbahče je sedmi sa 15 pobjeda i 11 poraza.

Košarkaši Monaka pobijedili su večeras u gostima Virtus sa 81:78 .

Monako su do pobjede predvodili Džordan Lojd sa 24 i Majk Džejms sa 21 poenom.

Najefikasniji kod Virtusa bili su Marko Belineli sa 21 i Ife Lundberg sa 15 poena.

Obje ekipe su zabilježile po 16 pobjeda i 10 poraza i nalaze se na diobi četvrtog mjesta na tabeli.

Pobjedu na svom terenu zabilježila je i Barselona, savladavši Albu sa 93:77.

Najefikasniji kod Barselone bio je Vili Ernangomes sa 18 poena, a kod Albe se izdvojio Tim Šnajder sa 14 poena.

Barselona je druga sa 18 pobjeda i osam poraza, a Alba je 18. sa pet pobjeda i 21 porazom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније