Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

06. 02. 2024. 18:40 >> 18:50
Čitaj mi:

ABA LIGA

SC Derbi siguran u Novom Mestu

Košarkaši SC Derbija savladali su Krku u Novom Mestu 97:72 u 19. kolu ABA lige

Podgorički tim upisao je drugi uzastopni, ukupno deveti trijumf ove sezone.

SC Derbi je u Novom Mestu opravdao ulogu favorita, već u prvoj četvrtini stekao je dvocifrenu prednost.

Istim tempom SC Derbi je nastavio i u drugoj dionici. Jedini pad doživjeli su sredinom drugog perioda igre. Domaćin je uspio serijom 9:0 da se vrati na četiri poena zaostatka (37:33). Dejan Jakara je odmah intervenisao tajmautom koji se isplatio. Nalet Krke odbijen je serijom 7:0. Prednost je nastavila da raste i na poluvremenu je bilo visokih 52:38.

Poslije nešto više od četiri minuta igre u drugom poluvremenu po prvi put je bilo i +20 za SC Derbi, 65:45. Trojkom Zorana Vučeljića sa zvukom sirene Podgoričani su sa tim viškom ušli u posljednjih 10 minuta igre (77:57).

U četvrtoj dionici prednost je rasla, a SC Derbi je rutinski priveo meč kraju i došao do devetog trijumfa u ABA liga, drugog u nizu, nakon što je u prošlom kolu naš predstavnik bio bolji od Cedevita Olimpije.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Emir Hadžibegović sa 20, Mateo Drežnjak ubacio je 18, a Luka Bogavac 15 poena.

U slovenačkom timu najbolji je bio Miha Cerkvenik sa 18 koševa.

Pobjede su juče ostvarili i ostali crnogorski predstavnici.

Budućnost je u Podgorici savladala Crvenu zvezdu 84:62, dok je Mornar u Baru slavio protiv Cibone 88:85 i ostao u trci za opstanak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније