Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

24. 01. 2024. 10:20 >> 10:42
Čitaj mi:

41 IGRAČ

Objavljen širi spisak SAD za Olimpijske igre u Parizu

Košarkaški savez SAD objavio je danas širi spisak, na kojem je 41 igrač koji konkurišu za mjesto u timu na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Kako se navodi na sajtu NBA lige, igrače je izabrao izvršni direktor muške reprezentacije SAD Grent Hil. Spisak će se skraćivati kako se takmičenje bude bližilo.

Na spisku su 28 igrača koja su do sada igrala za reprezentaciju na Olimpijskim igrama i na Svjetskom prvenstvu i osvojila 23 zlatne medalje.

Na spisku su najbolji strijelac u istoriji NBA lige Lebron Džejms, koji je dvostruki olimpiski šampion, Bem Adebajo, Džeret Alen, Paolo Bankero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Mikel Bridžis, Džejlen Braun, Džejlen Branson, Džimi Batler, Aleks Karuzo i Stefen Kari.

Takođe, tu su i Entoni Dejvis, Kevin Durent, Entoni Edvards, Džoel Embid, Dearon Foks, Pol Džordž, Eron Gordon, Tajris Halibarton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hiro, Džru Holidej, Čet Holmgren, Brendon Ingram, Kajri Irving, Džeren Džekson i Kem Džonson.

Među kandidatima su i Voker Kesler, Kavaj Lenard, Demijean Lilard, Donovan Mičel, Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejson Tejtum, Derik Vajt i Trej Jang.

"SAD se mogu pohvaliti nevjerovatnim košarkaškim talentom i oduševljen sam što su mnoge superzvezde izrazile interesovanje da predstavljaju našu zemlju na Olimpijskim igrama. Privilegija je izabrati tim koji će nam pomoći da ostvarimo cilj i ponovo budemo na olimpijskom podijumu. Ovaj izazovni proces će se odvijati u narednih nekoliko mjeseci dok sa nestrpljenjem očekujemo početak aktivnosti državnog tima", rekao je Hil.

Reprezentaciju će predvoditi selektor Stiv Ker iz Golden Stejta, a njegovi pomoćnici biče Mark Fju sa Univerziteta Gonzaga, Tajron Lu iz Los Anđeles Klipersa i Erik Spolstra iz Majamija.

Ti treneri su prošle godine sa ekipom zauzeli četvrto mjesto na Svetskom prvenstvu u Manili.

Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, a selekcija SAD će igrati za petu uzastopnu zlatnu medalju, ukupno 17.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније