Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

10. 01. 2024. 12:09 >> 12:27
Čitaj mi:

NBA

Spolstra još osam godina u Majamiju: Ugovor vrijedan 120 miliona dolara

Trener Majamija Erik Spolstra produžio je ugovor sa tim NBA ligašem na još osam godina.

Kako je naveo izvor agencije Asošiejted pres, Spolstra je potpisao osmogodišnji ugovor vrijedan 120 miliona dolara.

Njegov stari ugovor isticao je na kraju sezone.

Spolstra je 16. sezonu trener Majamija, a u klubu je ukupno 29 sezona. Počeo je kao video analitičar, a zatim je bio skaut, pomoćni trener, a Pet Rajli ga je prilikom svog odlaska izabrao za novog trenera u aprilu 2008. godine.

Spolstra je kao 24-godišnjak došao u Majami, a sada ima 53 godine i tri šampionska prstena, od kojih dva kao glavni trener, 2012. i 2013. godine. Još četiri puta je pored toga poveo ekipu do finala.

On je među aktivnim trenerima sa drugim najdužim stažom u NBA ligi, iza Grega Popoviča, koji je u 28. sezoni sa San Antonijom.

Spolstra ima 725 pobjede u regularnom delu sezone i 19. je na vječnoj listi, a samo trojica trenera Popoviča, Džeri Sloun iz Jute i Red Oerbah iz Bostona su ostvarili više pobjeda sa jednom franšizom nego Spolstra sa Majamijem.

Ostvario je 109 pobjeda u plej-ofu i peti je na vječnoj listi, a među aktivnim trenerima drugi, iza Popoviča.

Takođe, Spolstra je i drugi najplaćeniji trener NBA lige po sezoni, iza Popoviča koji godišnje prima 19 miliona dolara.

Spolstra je i pomoćni trener selektora Stiva Kera u reprezentaciji SAD u ovom olimpijskom ciklusu i biće jedan od glavnih kandidata da preuzme ekipu u ciklusu koji će se završiti Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније