Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В. [ Beta ]

05. 12. 2023. 23:23 >> 23:23

EVROLIGA

Partizan nakon produžetka do pobjede protiv Monaka

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Monaka sa 89:85 (16:13, 16:22, 19:16, 21:21, 17:13), u utakmici 12. kola Evrolige.

Partizan je upisao šestu pobjedu u Evroligi, dok Monako sada ima skor 7/5.

Najzaslužniji za pobjedu Partizana bili su kapiten Kevin Panter sa 25 i Džejms Naneli sa 23 poena, Pi Džej Doužer je dodao 15, a Bruno Kaboklo 13 poena. U timu Monaka najbolji je bio Donatas Motiejunas sa 23 poena, Majk Džejms je utakmicu završio sa 16 poena, dok su Alfa Dijalo i Džon Braun ubacili po deset poena.

Crno-bijeli su bolje počeli utakmicu i poslije četiri minuta igre poveli sa 11:2, ali su nakon toga stali. Te "prazne minute", Monako je iskoristio i serijom 11:1 poveo sa 12:13 na minut i 20 sekundi prije kraja prve dionice. Ipak, poenima Nanelija i Vukčevića, Partizan je na prvi odmor otišao s vođstvom 16:13.

U i drugoj četvrtini je Partizan imao "prazan hod", pa je Monako stigao do plus šest (25:31), da bi na veliki odmor otišao sa tri poena prednosti - 32:35.

Tim Saše Obradovića je trojkom Motiejunasa stigao do plus pet (36:41) poslije dva minuta igre u trećoj četvrtini, ali je Partizan odgovorio trojkom Nanelija i trojkom Pantera uz faul za novo vođstvo (43:41). Velika borba vodila se do kraja te dionice, pa su ekipe na posljednji odmor otišle izjednačene 51:51.

Crno-bijeli su, zahvaljujući prije svega Doužeru, dobro otvorili posljednju četvrtinu i serijom 10:2 stigli do osam poena prednosti (61:53).

Partizan je potom propustio šansu da još više uveća prednost i dozvolio Monaku da se vrati. Trojkom Džejmsa, Monako je na tri minuta prije kraja prišao na samo poen zaostatka (65:64).

Uslijedila su uzbudljiva posljednja dva minuta u koje su ekipe ušle izjednačene (66:66) i gdje je Partizan propustio lepu priliku da riješi pitanje pobjednika poslije 40 minuta.

Doužer je odigrao sjajnu odbranu na Džejmsu i omogućio Panteru da donese crno-bijelima četiri poena prednosti na 22 sekunde prije kraja (70:66).

Kada je dijelovalo da će Partizan prelomiti meč, Džejms je pogodio dvije trojke, drugu na dvije sekunde prije kraja, i tako svom timu donio izjednačenje 72:72. Pokušao je Panter u preostalom vremenu da donese pobjedu Partizanu, ali nije uspio pa je meč otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta bolje se snašao Partizan koji je na kraju upisao šestu pobjedu u Evroligi za veliko slavlje prepune Beogradske arene.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu, u četvrtak, dočekati ekipu Milana, dok će Monako gostovati Žalgirisu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније