Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

29. 11. 2023. 12:52 >> 12:52

DO KRAJA SEZONE

Samner novi igrač Žalgirisa

Američki košarkaš Edmond Samner potpisao je ugovor sa Žalgirisom do kraja sezone.

Samner je u pet sezona u NBA ligi odigrao 161 utakmicu. Njega je Nju Orleans 2017. godine izabrao kao 52. pika na draftu, ali je ubrzo trejdovan u Indijanu. Poslije razvojne lige, igrao je za prvi tim Indijane i u sezoni 2018/2019 u proseku je postizao 2,9 poena i imao skok u 23 utakmice.

U naredoj sezoni popravio je učinak, imao je 4,9 poena, 1,5 skokova i 1,8 asistencija u 31 utakmici.

Najbolji učinak ostvario je u sezoni 2020/2021 kada je u 53 utakmice u prosjeku postizao 7,5 poena i imao 1,8 skokova. U septembru 2021. godine pokidao je Ahilovu tetivu, poslije čega je trejdovan u Bruklin, odakle je otpušten četiri dana kasnije.

Zbog povrede je propustio čitavu sezonu 2021/2022.

Bruklin ga je 8. jula prošle godine ponovo angažovao, a za Netse je odigrao 53 utakmice i postizao je 7,1 poen, 1,5 skokova i 1,3 asistencija. U julu je napustio klub, a sada će prvi put igrati u Evroligi.

Žalgiris ga je doveo kao zamjenu za Naza Mitrua-Longa, koji je prošle sedmice otišao u Olimpijakos.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније