Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

24. 11. 2023. 14:14 >> 14:58

NOVA PREDSJEDNICA SAVEZA

Dubljević: Prioritet da lige krenu što prije, KSCG u dugovima

Nakon izbora na funkciju predsjednice Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG), Jelena Dubljević je dala prvu izjavu za medije nakon izbora.

"Malo je reći da sam srećna počastvovana. Mislim da je ovo prije svega meni lično ostvarenje, neko životno. Razmišljala sam o ovome i tokom karijere i negdje sam znala i željela da se oprobam u nekim novim stvarima. Preuzimam Savez u ne baš najboljem momentu, gdje me dosta stvari čeka na stolu, ali najbitnije je završeno. Sad kreće lijep momenat", kazala je Dubljević u prvom obraćanju medijima.

Ona je zahvalila bivšem predsjedniku Nikoli Pekoviću.

"Podijele ima i podijela će uvijek biti. Svi mi imamo svoje favorite. Ja bih htjela da se zahvalim Nikoli Pekoviću, prije svega na fer i uvijek korektnom odnosu koji smo mi imali godinama, ne samo sad i to mi je jako bitno da svi znaju. Ja sam u svom planu navela da je meni cilj da nađemo zajednički razlog da se okupljamo da diskutujemo i da svi mi imamo isti cilj a to je košarka i napredak košarke u Crnoj Gori", kazala je Dubljević.

Prioritet su naravno start domaćih prvenstava u svim kategorijama.

"Fokusiraću se na ono što je ispred mene zajedno sa svojim timom. Poslije najbolje naše godine desilo se to što se desilo. Ogroman gubitak za košarku, za djecu prije svega da liga još nije krenula. Najveći minus imaju djeca, propustili su ogroman broj utakmica. Cilj nam je da otključamo ligu što prije i nadam se da ću vidjeti svu tu djecu i seniore narednog vikenda na terenima gdje i pripadaju".

Iako još nije zvanično, malte ne se zna koje zemlje organizuju Olimpijske turnire. Dubljević kaže da će i to biti tema, ali da em imamo dugovanja, em smo najverovatnije zakasnili za prijavu.

"U ponedjeljak je prvi sastanak UO razgovaraćemo i o organizaciji za kvalifikacije za Olimpijski turnir, ali mislim daje kasno, da su već neki predlozi tu. To su ogromna novčana sredstva, a mi smo u ovom momentu u ogromnim dugovanjima. Tako da vidjećemo šta je prioritet, a to je da krenu lige i da se krene naprijed".

Jedan od ciljeva je i proširenje Upravnog odbora, prije svega zbog finansija.

"Sebe smatram dostojnom i jako hrabrom osobom zato sam se prihvatila svega ovoga. Mislim da mogu da uradim mnogo, i sve što sam rekla u planu i programu stojim čvrsto iza toga. Sigurna sam da će biti još stvari, jer biće naravno da se proširi Upravni odbor, biće više sredstava, jer nam je cilj da UO donosi finansije i samim tim sve te neke planove i komisije koje će biti zadužene za razvoj košarke će moći da rade svoj posao, tako da mislim da će uzajamno to funkcioniše onako kako smo planirali".

Dubljević najavljuje da su njena vrata uvijek svima otvorena.

"Predsjednik mora da bude timski igrač inače izostaje boljitak. Meni nije cilj da glumim predsjednika, osobu do koje se ne može doći. Ja ću biti u savezu radiću apsolutno svaki dan, i zbog toga sam tu. Moram da imam otvoren stav prema svima, i da budem spremna da saslušam, jer ću tako moći možda i da da promjenim neke stvari. Nadam se boljim danima crnogorske košarke".

Jedna od tema biće i novi ugovor za selektora muške seniorske reprezentacije Boška Radovića.

"U ponedjeljak ćemo razgovarati i o ugovoru selektora Boška Radovića. Prioritet je da on ostane. Napravio je sjajne rezultate, najbolje koje je Crna Gora ostvarila, i mislim da zaslužuje da vodi tim".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније