Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

14. 11. 2023. 11:44 >> 11:48

NBA

Vučević sjajan, ali je Čikago platio ceh lošeg šuta spoljne linije

Košarkaši Čikago Bulsa poraženi su na gostovanju Milvoki Baksima 118:109 u noći između ponedjeljka i utorka.

Naš košarkaški reprezentativac Nikola Vučević odigrao je jednu od najboljih partija ove sezone, a meč je završio sa 26 poena, 12 skokova i pet asistencija.

Buls su međutim platili ceh očajne šuterske predstave spoljne linije. Zak LaVin je za 39 minuta ubacio 20 poena ali je šutirao 5/19 iz igre od čega ispodprosječnih 2/10 za tri poena.

Šta tek reći na Demar DeRozana koji je ubacio 11 pona uz 3/14 iz igre (0/3 za tri).

U ekipi iz Ilinoisa solide partije su pružili Kobi Vajt sa 16 poena, kao i Patrik Vilijams koji je sa klupe ubacio 13 poena (3/4 za tri poena).

Ni na drugoj strani nije bilo šuterski blistavih partija, posebno je podbacio Demijan Lilard sa 12 poena uz katastrofalnih 3/17 iz igre od čega 1/9 za tri poena.

Srećom po Bakse, Jadnis Adetokumvo je imao dobru noć sa 35 poena i 11 skokova , a odlično su ga ispratili Bobi Portis sa 19 poena i 10 skokova (7/10 iz igre), kao i Kris Midlton sa 13 odnosno Bruk Lopez sa 11 poena.

Midlton je sinoć nadmašio svog mentora, takođe nekadašnjeg košaraša Milvokija Majkl Rida na vječnoj listi strijelaca Baksa.

Kris sada ima 11.559 poena od kad je stigao u Bakse 2013. godine i peti je strijelac u istoriji franšize, dok je Rid u karijeri ubacio 11.554. (Prvi je Janis sa 16.575).

Što se samog meča tiče, Bulsi su platili ceh očajnoj prvoj četvrtini i sporom startu.

Milvoki je tu dionicu dobio 35:18 što se i pokazalo dobrom zalihom za ostatak meča.

Kad se tome doda da je ekipa Bilija Donovana šutirala svega 38 odsto iz igre jasno je zašto je poraz bio neizbježan.

Bulsi su sada na omjeru od četiri pobjede i sedam poraza, dok je Milvoki na šest pobjeda i četiri poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније