Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Н.Р.

22. 09. 2023. 22:20 >> 22:32

VISOK 203 CENTIMETRA

Podgorica pojačala ekipu, stigao krilni centar

Dželon Demarko Miler novi je član Podgorice, objavio je klub.

Amerikanac igra na poziciji krilnog centra, visok je 203 centimetra, a osim NCAA lige, karijeru je gradio u Evropi, Kanadi i Dominikanskoj Republici.

Miler je tokom četiri sezone nastupao za TCU (Teksas Kristian Univerzitet), gdje je imao zapažene role, a u sezoni 2018/2019 ostvario je prosjek 10.8 poena i 7.9 skokova, što ga je preporučilo da se oproba na evropskom tlu.

Igrao je u Ukrajini za ekipu Prometeja, gdje je imao 10.2 poena po meču i 6.9 skokova u prosjeku.

U sezoni 2021/2022 igrao je za Gizen, gdje je ostvario prosjek od 8.4 poena i 4.5 skokova po meču, uz prilično dobre procente šuta (54% iz igre i 38.5% za tri poena). Minule sezone bio je u Kanadi, gdje je za ekipu Sudburi imao 19.3 poena po meču.

Na 34 utakmice postigao je 656 poena, uz 306 uhvaćenih lopti, a postavio je rekord karijere 13.aprila kada je protiv Vindsora ubacio čak 37 poena.

Od kraja maja igrao je za Indios u Dominikanskoj Republici, gdje je na 17 utakmica postigao 238 poena, imao 132 uhvaćene lopte i ostvario 74 asistencije.

Miler je šesto pojačanje Podgorice, a prije njega potpisali su Milutin Đukanović, Dejlen Kunc, Danilo Ivanović, Nikola Žižić i Marko Kljajević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније