Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

12. 09. 2023. 10:05 >> 10:10

NOVA PRAVILA

NBA liga uvodi restrikcije: Nema više "odmaranja" igrača

NBA liga već neko vrijeme priprema borbu protiv, za njih najveće pošasti koja je zadesila ligu, a tiće se namjernog "odmaranja igrača", ili preciznije "load managmenta".

Odbor za takmičenje najbolje košarkaške lige na svijetu predložio je kazne za klubove ali i za košarkaše koji ne igraju utakmice koje se prenose na nacionalnoj utakmici, ili na gostovanjima.

Tu se prije svega misli da ako ekipa ima dvije super zvijezde u svom rosteru, ne mogu obije da budu van stroja zbog navodnih povreda koje traju svega par dana.

Odbor je dao i direktivu da ako tim posegne za takvom odlukom, da to radi na utakmicama koje igra kao domaćin, jer na gostovanjima često navijači dođu upravo da vide najbolje moguće igrače gostujućeg tima koji igraju, a koje imaju prilike da vide upravo tu jednu, eventualno dvije utakmice godišnje.

Individualno NBA je več prošle godine donijela pravilo da igrači koji igraju manje od 65 utakmica ne mogu biti u konkurenciji za neku od idealnih petorka, što opet znači da ne mogu da koriste ogromne bonuse, ali i korišćenje opcija za potpisivanje super maksimalinih ugovora (kao što je Džejlen Braun potpisao ugovor na preko 300 miliona dolara).

Liga je izdala i direktive koji igrači se smatraju za zvijezde, a tile se onih koji su izabrani barem jednom u prethodne tri godine za Ol star utakmicu, a kazne se kreću od 100.000 dolara do 2,25 miliona (zavisi o broju propuštanja utakmica).

Na kraju, biće i povlašćenih igrača, uslovno rečeno jer tu spadaju košarkaši koji imaju više od 35 godina, ili imaju više od 1.000 odigranijh utakmica, pa oni ne moraju da igraju dvije utakmice zaredom, ali i tu će klubovi morati unaprijed da obavijeste ligu.

Klubovi već negoduju na ovakve odluke, od straha za povrede svojih najvećih zvijezda, dok NBA liga najavljuje i nezavisne ekipe medicinskih radnika koji će po potrebama moći da provjere "koliko je neki igrač zaista povrijeđen".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније