Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Н.Р.

01. 09. 2023. 16:07 >> 18:53

SP U KOŠARCI

Slovenija bolja od Australije za TOP 8

Košarkaši Slovenije uspjeli su poslije velike borbe i bolje igre, većim dijelom meča, da pobijede Australiju sa 91:80 i izbore plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

Najefikasniji u sastavu Slovenije bili su Luka Dončič sa 20, Majk Tobi sa 18 poena i 12 skokova, Klemen Prepelič sa 10 poena. Kod Australije, Džoš Gidej je postigao 24, Peti Mils 17, Dante Egzum 13 poena.

Izabranici Aleksandra Sekulića dobro su otvorili meč protiv Australije. Odbrana je bila na visokom nivou, Slovenija je lako nalazila rješenja za defanzivnu postavku rivala, pa je u zaršnici prve dionice imala 11 poena prednosti – 28:17.

Australija je nastojala da stigne do egala, ali je Slovenija nastavila sa sjajnom igrom, pa je stigla do 32:18 početkom drugog kvartala. Luka Dončić je zbog tri lične greške morao na odmor, ali je uprkos navedenom, vodila sa 49:40 na poluvremenu.

U nastavku meča, Slovenija je vrlo brzo u režiji Tobija i Dončića pobjegla na plus 14. Djelovalo je da sigurnim koracima ide ka pobjedi i plasmanu u četvrtfinale, ali se sa takvim epilogom nije složila Australija, koja je uoči posljednjeg kvartala imala minus od četiri poena – 62:66.

Djelovalo je da slijedi rat nerava. Tako je i bilo. Obije selekcije su imale problema sa realizacijom, ali je Slovenija ipak uspjela da pobjegne na plus devet – 75:66 na nešto više od četiri minuta prije kraja.

U narednom, a ujedno posljednjem kolu druge faze, Slovenija igra protiv Njemačke, dok će Australija odmjeriti snage sa selekcijom Gruzije. Plasman u TOP 8 obezbijedili su Nemačka i Slovenija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније