Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.К. [ KK Budućnost ]

16. 08. 2023. 16:11 >> 16:15

PRIKLjUČIO SE TRENINGU

Vilijams: Igram čvrsto, iz srca, sa dosta pozitivne energije

Energični centar, Džakori Vilijams, koji je prethodne sezone nastupao za Napoli je stigao u Podgoricu gdje se saigračima pridružio na treningu. U intervjuu je iznio svoje utiske po dolasku u novi klub i očekivanja za predstojeću sezonu.

Vilijams je prije dvije godine bio u idealnoj petorci i bio je najbolji strijelac italijanske lige i kaže da se od njega mogu očekivati igre iz srca sa dosta energije.

"Mogu očekivati momka koji igra čvrsto, igra iz srca, igra sa dosta energije. Sa dosta pozitivne energije. Volim da je zovem pozitivna energija jer u teškim trenucima treba vam puno energije i pozitivnosti da prebrodite poteškoće. Mislim da sam ja igrač koji to donosi ekipi", rekao je Vilijams i potvrdio da voli da napada obruč.

"Da, slažem se. Većina koševa koje postižem oko obruča su zasluga dobrih bekova a mi imamo dva, tri, četiri odlična beka tako da se osjećam veoma sigurno da će moja sposobnost da postižem poene oko reketa doći do izražaja jer će mi oni dosta pomoći u tome".

Vilijams smatra da Ros odlično čita igru.

"Da, on odlično čita igru, odlično vidi na terenu, zna kako da čita stranu pomoći vrlo dobro, odličan je lob dodavač tako da očekujem dosta lakih lob pasova od njega. Kada se odbrana prilagodi siguran sam da može pronaći i druge saigrače. Protiv njega birate koji je manji "otrov" jer on donosi prave odluke gotovo uvijek",rekao je Vilijams.

Na pitanje koja šta očekuje u predstojećoj sezoni kaže da ima dosta talenata koji moraju da se uigraju.

"Kada pogledam naš roster vidim dosta talenta, kao što svi znamo talenat morate uigrati, izgraditi hemiju. Vjerujem da nemamo problema sa talentom i jedva čekam da rastem sa ekipom, da gradimo hemiju i nadam se da sve možemo posložiti na najbolji način", smatra novo pojačanje podgoričkog kluba i dodaje:

"Poznajem nešto istorije kluba, igrao sam protiv Budućnosti dva puta. U Evrokupu sa Trentom i sa Bourg-en-Bresse tako da poznajem klub, znam da je klub sa velikim očekivanjima, uvijek ima dobre rezultate, ima dobre igrače. Nadam se da ćemo i mi opravdati očekivanja, funkcionisati i izgledati dobro na terenu".

Vilijams kaže da je stekao sjajno iskustvo igrajući na TBT turniru.

"TBT je sjajno iskustvo, veoma je fizički zahtjevno, momci igraju za novac i daju sve od sebe na terenu. Igraju sa 150% svojih mogućnosti i sigurno da je veliko iskustvo. Ako se zadesite u Americi u to vrijeme mislim da bi trebali poći da pogledate neku utakmicu, veoma su fizički zahtjevne i na neki način podsjećaju na Evropu sa fizikalnošću. Uvijek je dobro iskustvo imati sjajnu provjeru tokom ljeta i radujem se tome da učestvujem na turniru svakog ljeta sa mojim prijateljima kod kuće", zaključio je Vilijams.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније