Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

16. 06. 2023. 16:24 >> 17:02

NBA

Nakon 13 godina Majkl Džordan prodaje Šarlot Hornetse

Majk Džordan će prodati svoje dionice Šarlot Hornetsa, nakon što je bio većinski vlasnik 13 godina NBA tima iz Šarlot Hornetsa.

On je sve dogovorio sa Gejbom Plotkinom, čovjekom koji stoji iza Melvin Kapital Menadžmenta, investitorske firme koja mahom se bavi ulaganjem u razvoj tehnologije.

Firma je poznata kao jedna od najvećih žrtvi čuvenog rasta dionica GameStopa iz 2021. godine, kada su u jednom trenutku gubili skoro milijardu dolara dnevno, u padu od 53 odsto.

Plotkin je od 2019. godine manjinski vlasnik Hornetsa, a sada je dogovorio zajedno sa Rikom Šnelom, milijardeerom i biznismenom koji je potpredsjednik jedne od najstarijih privatnih firmi u SAD za finansijsko poravnanje, Klejton, Dablier i Rajs, ali i manjinski vlasnik Atlante Hoksa, da otkupe Džordanove dionice.

Majkl je sigruno jedn od najvećih, ako ne i največi košarkaš svih vremena, ali sve ono što je bio na parketu kao igrač, suprotnim se pokazalo sa druge strane terena, odnosno u kancelariji kako generalnog menadžera, tako i vlasnika kluba.

Ekipa iz Sjeverne Karoline je u Džordanovoj eri ušla svega tri puta u plej of i tamo svaki put izgubila, pri tom ne zabilježivši ni jednu pobjedu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније