Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

03. 06. 2023. 22:07 >> 22:07

POLUFINALE TURSKE

Od derbija samo slovo na papiru: Fener razbio Efes sa 42 poena razlike

Od najavljenog velikog turskog derbija u polufinalu prvenstva između Fenerbahčea i Efesa, ostalo je samo "slovo na papiru", jer je ekipa Dimitrisa Ituidisa slavila sa 108:66 u prvom meču doigravanja.

Nevjerovatan ponor dvostukih osvajača Evrolige (2021. i 2022. godina), koji su izgledali totalno pogubljeni na parketu, bez ikakve organizacije pa je to i doprinjelo da na kraju završe sa -42 poena razlike.

U redovima Fenera svih 10 igraća koji su dobili priliku ubacili su minimum pet poena. a najbolji je bio Džonatan Motli sa 18, Najdžel Dejvis Hejs je dao 15.

Ekipa Ituidisa je posebno bila inspirativna sa distance ubacivši 17 trojki iz 31 pokušaja.

Kod Efesa, Ilajdža Brajant je imao dabl dabl sa 13 poena i 10 skokova, Vasilije Micić je dao 10, a Šejn Larnkin i Vili Klajburn su kombinovano dali 13 poena (Larkin 9, Klajburn 4 poena).

Druga utakmica, u kojoj je Fener ponovo domaćin u svojoj "Ulker areni", igra se u ponedjeljak, a u finale će proći ekipa koja dođe prva do tri pobjede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније