Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г. [ Beta ]

01. 06. 2023. 11:09 >> 11:09

NBA

Monti Vilijams preuzima Detroit: Najveći ugovor u istoriji NBA

Američki košarkaški trener Monti Vilijams preuzeće ekipu Detroita, nakon što je nedavno dobio otkaz u Finiksu, posle eliminacije u plej-ofu NBA lige, prenijeli su danas tamošnji mediji.

Vilijams je prema navodima medija pristao na ugovor vrijedan 78,5 miliona dolara, što ujedno predstavlja rekord u NBA ligi.

Prethodne četiri sezone 51-godišnjak je vodio Finiks Sanse, a sa ekipom iz Arizone je 2021. godine igrao finale NBA lige. U tom finalu Finiks je posle sedam utakmica poražen od Milvokija.

Smijenjen je sa funkcije 13. maja, nakon poraza u polufinalu Zapadne konferencije (4:2) od ekipe Denvera.

U Detroitu će naslijediti Dvejna Kejsija, koji je napustio tu funkciju nakon što je regularni dio završio na poslednjem mjestu Istočne konferencije, sa najlošijim skorom u cijeloj ligi (17 pobjeda i 65 poraza).

Vilijams, koji je prošle godine proglašen za najboljeg trenera, pokušaće da podigne ekipu koju predvodi Kejd Kaningem, prvi pik na draftu 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније