Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

31. 05. 2023. 16:27   >>  18:37 2

LEGENDA CRNOGORSKE KOŠARKE

Jelena Dubljević završila karijeru

Legenda crnogorske košarke, Jelena Dubljević, odlučila je da stavi tačku na igračku karijeru. Ona je željela karijeru da završi nakon predstojećeg Eurobasketa, ali je povreda spriječila da igra u Izraelu i Sloveniji.

“Davno je bilo kada sam debitovala u seniorskoj konkurenciji, još 1999. u Rolingu iz Nikšića. Sa 15 godina bila sam dio evroligaškog tima, Budućnosti i od tada sam imala sreću da igram u najjačim ligama,” napisala je Jelena na Instagramu.

Osim u Budućnosti, Dubljević je igrala u Španiji, Francuskoj, Rusiji, Turskoj, Kini i SAD.

Igrajući u WNBA osvojila je titulu sa Los Anđeles Sparksima 2016.

Sa selekcijom Crne Gore je dva puta bila na pragu medalje na Eurobasketu. U Poljskoj je naša reprezentacija izgubila od Turske u četvrtfinalu (56:44), dok je 2015. u Mađarskoj, poražena takođe u četvrtfinalu od Španije 75:74.

“Poseban dio moje karijere, ako ne i najvažniji, su dani u crvenom dresu. Igranje za moju zemlju me je najviše ispunilo i uvijek sam davala sve za reprezentaciju. Igrala sam sa velikom željom i posebnom energijom, kako bi država na mene bila ponosna, jer to je moja najveća ljubav!”, napisala je Jelena.

Ove sezone je sa turskim Mersinom stigla do finala Evrolige, u kojem je izgubila od Fenerbahčea.

“Moj plan je bio da završim nakon Evropskog prvenstva ovog ljeta. Nažalost to se neće desiti zbog medicinskih problema i tužna sam zbog toga. Jelena je otišla”, poručila je.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније