Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

22. 05. 2023. 11:12 >> 11:18

NBA

Majami u transu: Nova pobjeda nad Bostonom, na korak do finala

Košarkaši Majami Hita savladali su Boston Seltikse na svom parketu sa 128:102 i tako sa 3:0 poveli u seriji finala Istočne konferencije.

Nakon dva brejka u Bostonu, momci Erika Spolstre nisu dozvolili protivniku ni u jednom trenutnu da se barem malo primakne rezultatski, već su demonstrirali prije svega sjajnu timsku igru.

Očekivalo se da će Seltiksi nakon dva poraza da krenu agresivno, da će Majami morati da igra svoju najbolju košarku kako bi zaustavili Tejtuma, Brauna i družinu, ali na kraju su rutinski savladali i došli samo na korak od finala NBA lige.

Tako se nastavlja bajka Hita, koji su preko plej ina morali do plej ofa (i to jedva, prvo poraz od Atlante, pa tijesna pobjeda protiv Bulsa), a onda su krenuli da nižu pobjede, prvo prvoplasirani Milvoki, pa Njujork, i sad su na putu da "metlom" (žargonski 4:0) prokrče sebi put do finala lige.

Svaki put kod Majamija, neko drugi preuzme odgovornost, pa je tako Gil Vinsent bio taj koji je pogađao i preuzeo poentersku palicu sa 29 poena (6/9 za tri), Dankan Robinson je s klupe dao 22 (5/7 za tri) i pretekao na listi najboljih trojkaša Majamija LeBrona Džejmsa, Kejleb Martin je meč zašio sa 18 poena (isto s klupe).

Kada imate ovave igrače Džimi Batler može da ima i malo sporiji meč, a opet da završi isti sa 16 poena (5/13 iz igre) i uz to osam skokova i šest asistencija, dok je Bem Adebaju završio meč sa 13 poena i tri skoka.

Za Majami jedina loša stvar može da bude povreda Kevina Lava koji je igrao svega pet minuta, i ostaje nada da nije neka ozbiljnija povreda.

"Ovakav pristup mojih momaka pokazuje koliko smo kao ekipa sazrijeli, koliko zrelo igramo, korak smo bliži cilju, ali nema opuštanja čeka nas još jedan meč", kazao je Spolstra nakon utakmice.

Ali istorija je na strani Majamija, jer nikad ni jedna ekipa se nije vratila nakon što je gubila sa 3:0, a sam Majami je osam puta prošao dalje u tim situcijama kad ima tu prednost.

"Obruč nam je večeras bio kao okean velik za cijeli tim", kazao je Bem Adebajo aludirajući na sjajne procente iz igre ekipe sa Floride koji su timski bili na 57 odsto.

Boston sa druge strane je bio katastrofalan u procentima. Momici Džoa Mazule nisu mogli ništa da pogode, ali nije ni to toliki problem kolika je sama selekcija šuta koju su njegovi igrači uzimali, često sa svih pet igrača van reketa, pa i van linije 7,24 u kojoj niko ne ide na ofanzivni skok.

Već se dovodi u pitanje i njegovo mjesto trenera, budući da ima i zakašnjele reakcije, pogotovo kada treba tajm aut da se zove.

Prve zvijezde tima su opet podbacile, Tejtum na kraju1 14 poena (6/18 iz igre, 1/7 za tri), Braun 12 (6/17 iz igre, 0/7 za tri), a šta tek reći za Malokma Brogdona koji je sa klupe meč završio bez poena iz šest pokušaja.

Na kraju noći gotvo krimilnalni procenti Bostona, iz igre 39 odsto šuta, za tri poena samo 26.

Stanovnici Majamija imaju ove godine privilegiju da u dva nacionalna sporta kao posljendje plasirana ekipa plej-of kostura dođu do finala jer i Florida Pantersi (hokej ekipa NHL lige) vode u finalu Istoka protiv Karoline Hurikensa sa 2:0 u seriji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније