Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

20. 05. 2023. 16:04 >> 16:09

KLjUČAN MEČ SA GRČKOM

Dubljević: Na Evropsko prvenstvo idemo rasterećeno, ali bez "bijele zastave"

Reprezentativka Crne Gore u košarci Jelena Dubljević kazala je da naša selekcija na Evropsko prvenstvo ide rasterećeno, ali bez "bijele zastave", te da će učiniti sve da prođu grupu.

"Evropsko prvenstvo uvijek dođe posle sezone, ali ja sam navikla na taj ritam. Imaćemo nekoliko jakih provjera u pripremnom peridou, biće tu i Igre malih zemalja, a potom 13. juna idemo za Tel Aviv", kazala je Dubljević u emisiji Dobro jutro Crna Goro.

Ona je istakla da će meč sa Grčkom vjerovatno biti ključan za prolaz dalje. U grupi su još Španija i Letonija...

"Nemamo veliku bazu, praktično samo iz Budućnosti dolaze igračice za reprezentaciju. Moramo to da proširimo, ukoliko želimo da budemo konkurentni u budućnosti. Meč sa Grčkom može biti ključan za prolaz. Ja više ne mogu da vučem kao nekad, ali snagu mi daju mlađe igračice. Rasterećeni smo , ali ne idemo na Evropsko prvenstvo sa "bijelom zastavom". Ukoliko prođemo, ukrštamo sa jakom grupom gdje su Belgija i Italija", kaže Dubljević.

Ona se nekoliko puta vraćala u reprezentaciju, kako bi pomogla da Crna Gora bude prisutna na velikim takmičenjima. Ističe da mlađe iračice imaju kvalitet..

"Dva puta sam se opraštala od reprezentacije i vraćala se. To sam uradila zbog kontinuiteta ženske košarke, da budemo prisutni na velikim takmičenjima. Mlađe igračice imaju kvalitet, treba im dati podršku i vjerujem da će odigrati hrabro na Evropskom prvenstvu", kaže Dubljević.

Kaže da joj je minula sezone jedna od najtežih u karijeri...

"Imala sam pehova sa povredama, sigruno da mi je ovo najteža sezona u karijeri, ali na kraju je došla nagrada u vidu poziva Mersina da odigram završnicu sezone kod njih. Odigrali smo dobro na fajnal-foru Evrolige, dobili Prag u polufinalu,al eto u finalu nismo uspjeli. Fener je zasluženo slavio i osvojio titulu", zaključila je Dubljević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније