Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

20. 05. 2023. 14:33 >> 14:33

POKUŠAĆE DA ODBRANE DOMAĆI TEREN

Mijović: Moramo da odigramo mnogo hrabrije nego u Beogradu

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović kazao je će ekipa učiniti sve da se iskupi za težak poraz u prvom meču polufinala plej-ofa protiv Zvezde, te da vjeruje da serija može da se vrati u Beograd.

"Mislim da je vrlo važno da shvatimo da se u Beogradu desio jedan težak poraz, razlika koja sigurno nikome nije prijatna. Način na koji smo odigrali, način na koji smo odgovorili na Zvezdinu agresiju, na taj neki osnovni kvalitet koji oni imaju, sve je to otišlo u jednom pravcu kojim mi nismo ni najmanje zadovoljni. Međutim, to je na kraju 1 - 0 u seriji, pobjeda od pola koša, pobjeda od 38 razlike, sve se to broji 1-0", rekao jeMijović.

Mijović je kazao da se u periodu između dvije utakmice najviše radilo na igri u odbrani.

"Mi ovaj period pokušavamo da iskoristimo da se pripremimo što je bolje moguće. Ozbiljan je broj velikih stvari koje smo radili ispod svakog nivoa. Prevashodno tu mislim na igru u odbrani, na odgovornost našu prema tranzicionoj odbrani u prvom redu, gdje apsolutno nismo odradili dobar posao u situacijama jedan na jedan u završecima njihovih napada, gdje smo i na bekovskim i unutrašnjim pozicijama gubili ljude kroz situacije jedan na jedan. Oni su to iskoristili znalački, uveli utakmicu u apsolutnu kontrolu i na kraju više nego zasluženo istu dobili", poručio je Mijović.

Trener "plavih" smatra da ekipa mora bolje da reaaguje na agresivnost rivala.

"Mi moramo da odgovorimo prevashodno fizički mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Beogradu, da izađemo mnogo hrabrije, da izađemo intenzivnije i da pokušamo da odigramo jedan dobar meč, jedan otvoren meč u kojem želimo da tražimo svoje šanse za pobjedu. Zvezda je tu svoju snagu, talenat, kvalitet koji ima pokazala u tom prvom meču. Na nama je da pokušamo da taj kvalitet umanjimo. Za to će nam biti potrebna jedna izuzetna fokusiranost, izuzetna koncentracija, nakon toga intentizet i energija ne bi li u tom djelu parirali Zvezdi. Učinićemo sve da zaštitimo domaći teren i da pokušamo i damo sve od sebe da se serija vrati u Beograd", rekao je Mijović.

Plejmejker Podgoričana Igor Drobnjak takođe smatra da ekipa mora da uđe u drugi meč sa mnogo većom energijom i fokusom, nego na startu serije.

"Najveći problem na prvom meču je bio fokus. Energija je bila tu u određenom dijelu utakmice, ali fokus nismo imali, zbog čega smo dozvolili lake poene, ostavljali protivnicima otvorene šuteve za tri poena, dok smo u napadu donosili pogrešne odluke. Nakon prve utakmice polufinalne serije sa Crvenom zvezdom, nakon dosta teškog i ubjedljivog poraza, odigrali smo drugi meč sa Sutjeskom koji nam je pomogao i značiće nam da vratimo samopouzdanje. Imamo još tri, četiri dana da se spremimo za drugi meč u "Morači" i da se što bolje pripremimo za utakmicu i da sa, definitivno većim energijom i fokusom uđemo u meč", kazao je Drobnjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније