Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

17. 05. 2023. 21:24   >>  21:25

NA "STUDENTE" U FINALU

Budućnost u finalu plej-ofa: "Plavo-bijeli" bolji od Sutjeske i u Nikšiću

Košarkaši Budućnost Volija plasirali su se u finale plejpfa crnogorske lige nakon što su i u drugoj utakmici slavili protiv Sutjeske, ovoga puta u Nikšiću 68:82.

Ponovo slična slika kao u prvom meču, Nikšićani su pružali dobar otpor u prve dvije četvrtine, ali kasnije jednostavno prevagne kvalitet podgoričkog tima, pa su tako sa 2:0 zaključili seriju i prošli u finale gdje ih čeka gradski derbi sa SC Derbijem.

Odlično je meć otvorio Mašan Vrbica, koji je vezao osam poena u prvoj četvrtini, ali su na drugoj strani odgovorili Džej Džek O'Brajan kao i Aleksandar Lazić koji je dobio više minuta u ovom meču.

Svojevrstan "X faktor" ekipi Petra Mijovića je bio mladi Petar Minić koji je u drugoj četvrtini pogodio tri trojke koje su bile krucijalne da se održi prednost na poluvremenu.

U nastavku se razigrao i Erik Grin, Igor Drobnjak, pa je Budućnost uspjela da dobije treću četvrtinu sa 11:22 i tako praktično zaključi meč.

Na kraju Grin i O'Brajan su meč završili sa po 16 poena, Drobnjak je dao 13 (i on i Grin su imali po pet asistencija), Lazić je meč završio sa 10, Minić sa 9, dok je Alfa Kaba dao 7 poena i imao 10 skokova.

Kod domaćina odlična partija Mašana Vrbice koji je na kraju ubacio 23 poena, imao i sedam asistencija, dok je dobar s kliše bio Bogdan Bojić, bivši igrač Budućnosti (iz šampionske sezone ABA lige), koji je dao 15 poena (4/7 za tri poena).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније