Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

03. 05. 2023. 23:11 >> 23:19

SLAVLjE NA KANARSKIM OSTRVIMA

Granka osvojila Evrokup i izborila Evroligu naredne godine

Finale Eurokupa između Gran Kanarije i Turk Telekoma pripalo je na kraju španskoj ekipi koja je slavila sa 71:67.

Meč u kojem je je prednost ekipe koja je imala i prednost domaćeg terena u finalu je išla i na +22 poena prednosti, pa opet ekipa iz Ankare je uspjela da se vrati. čak i da totalno uhvati rezultatski priključak ali su uslijedile dvije sudiske odluke o kojima će dosta da se priča i koje su praktično riješile pitanje pobjednika. 

Utakmicu na Kanarskim ostrvima bolje otvara španska ekipa.

Nikolas Brusino i Ej Džej Sloter otvaraju meč sa trojkoma i ranim vođstvom 6:2.

Gosti iz Ankare su pokazali međutim u ovoj dionici zašto su jedna od najkompaktibilnijih ekipa Evrope, i serijom od 0:8 su preokerenuli na kratak period.

Međutim Sloter je nastavio svoju simultanku u prvh 10 minuta sa 12 poena ukupno, sto procentan 2/2 za tri poena, 2/2 za dva i 2/2 sa linije penala.

U ovom periodu bolje igre Granke je odličan bio i Endrju Albisi sa dvije trojke.

Ekipa koju sa klupe predvodi Jaka Lakovič je u prvoj dionici imala 6/10 za tri poena i zbog toga je i bila u blagoj prednosti od +4 nakon 10 minuta igre.

Kod turske ekipe, zvanični MVP Evrokupa ove sezone Džerijan Grant je dobro napadao obruč i sa šest poena bio je najbolji igrač Turk Telekoma u ovom periodu igre.

Granka nastavlja sjajan tempo i u drugoj dionici, uz po malo i domaćinsko suđenje.

Razigrao se i Džon Šurna koji je počeo da pogađa svoje šuteve (svi navijači Budućnosti su dobro zapamtili ime ovog košarkaša, koji je nekako uvijek bio na najvišem nivou protiv "plavo-bijelih".

Američki Litvanac je vezao 11 poena, za dvocifrenu prednost ekipe sa Kanarskih ostva.

Turk Telekom nije mogao da pronađe poene u ovim trenucima igre. Uz sve to Toni Tejlor je napravio treći faul u drugom minutu četvrtine, pa je morao ranije na klupu kako bi ga sačuvali za drugo poluvrijeme.

Samo jedan poen za šest minuta ekipe iz Ankare i Granka je brzo uvećala prednost na +20.

Taman kada je izgledalo bezizlazno za Turk Telekom pojavio se Aksel Butije sa 11 poena, i preko njega su probali da uhvate priključak ali Šurna i Albisi nisu dali pa je na poluvremen u bilo ogromnih +17.

I onda kada je Granka ponovo otišla na +22 poena razlke i kada je Turk Telekom izgledao da je u nokdaunu, krenula je magična serija ekipe Erdema Džana.

Tajrik Džons je igrao kao u transu, pogađao je, mahom sa linije penala, taktika Granke je bila da ga što češće šalju na bacana ali on je sa 9/14 bio dosta dobar. Uz to gospodario je reketom sa 9 skokova u rezultatskom priključku.

Butije je nastavio da pogađa trojke, Grent da pogađa iz ulaza i Turk Telekom je istopio prednost domaćina na samo dva poena.

I tada dolazi do nevjerovatne sudijske odluke, u kontri Turk Telekoma, sudije su odlučite da Toniju Tejloru sviraju faul u napadu u situaciju dva na jedan, iako je izgledalo da je upravo američki košarkap fauliran.

To je ujedno bio i peti faul igraču koji nije bio poenterski prisutan ali je bio pitan za brzu tranziciju Turk Telekoma.

Granka je uspjela da ponovo povede pet poena prednosti na dva minuta do kraja.

Sestina pogađa u kontri iz kontakt Albisija, koi je bio van defanzivnog krgua u reketu, ali suđen je faul u napadu i utakmica je poslije toga bila riješena.

Gran Kanarija će iduće godine igrati Evroligu.

Šurna je na kraju imao 18 poena, Sloter 16, Albisi je imao 13. kod Turk Telekoma Butije i Džons po 17 poena, Grant je dao 16.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније