Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

27. 04. 2023. 11:07 >> 11:07

NVA

Majami ispisao istoriju: Ponovo zadnja četvrtina i ponovo Džimi Batler

Košarkaši Majami Hita dobili su i u petoj utakmici ekipu Milvoki Baksa 128:126 (nakon produžetka) i sa 4:1 u seriji prošli su u sljedeću rundu.

To je tek šesti put u istoriji NBA lige da osmoplasirana ekipa pobjedi prvoplasiranu iz regularnog dijela sezone.

Posljednji put se to desilo 2012. godine kada je Filadelfija dobila Čikago, a za Sikserse je nastupao sadašnji plej Baksa Džru Holidej.

Nije sve izgledali sjajno za Majami nakon tri četvrtine i deficita od 16 poena razlike, ali ponovo su uspjeli da nadoknade i na kraju slave u produžetku, i ponovo je heroj Džimi Batler, ovoga puta sa 42 poena.

Postao je prvi igrač u istoriji franšize koji je vezao dvije uzastopne utakmice sa preko 40 poena (u četvrtoj utakmici je ubacio nestvarnih 56).

Na dvije sekunde do kraja regularnog dijela meča, Hit je zaostajao dva poena razlike, a imao je posjed.

Spolstra je zvao tajmaut i crtao je akciju za svoj tim, kada su kamere uhvatile Džimija kako negoduje i kako smatra da bi trebali da rade drugu akciju.

Trener je poslušao svoju zvijezdi, nacrtao je to što je tražio.

Gejb Vinsent je izvodio sa strane, i ubacio je lob pas ispod obruča, gdje se nalazio upravo Batler, a Džimi je onda uz akrobatski potez uspio da loptu smjesti u koš.

U produžetku dosta teške pozicije za oba tima, ali Majami je uspio da povede da povede dva poena i ostavi Baksima nekoliko sekundi za akciju.

Uslijedile su dvije čudne stvari. Prva Majk Budenholzer nije zvao tajmaut, iako je imao pravo na to, druga lopta se našla u rukama Grejsona Alena, koji se odlučuio za eurostep ulaz u stilu Manu Đinobilija, ali je neslavno prošao, i Milvoki, kojem su mnogi predviđali i titulu je ispao nakon pet utakmica prve runde plejofa.

"Na treningu smo radili razne varijante za neizvjesne završnice. Imao sam svoju viziju kada mi je Džimi rekao "Ne, pusti mene da budem čovjek odluke", pitao sam ga šta ako lopta ne dođe do njega, odgovorio mi je "Stići će, izboriču se za to", kazao je Erik Spolstra nakon meča.

"On ima nešto u sebi, nešto manijakalno i psihotično u želji da pobjedi. I svi i na terenu i na tribinama to mogu da osjete. Zato je on mi, a mi smo on. Na taj način sjajno sarađujemo", kazao je trener Hita.

Odličnu partiju je pružio i Bem Adebajo sa 20 poena i po 10 skokova i asistencija za tripl dabl učinak.

Kevin Lov je imao 15 poena i 12 skokova, a Gejb Vinsent 22 poena i 6 asistenicja.

Kod Milvokija Janis Adetokunbo je dao 38 poena i imao 20 skokova, Kris Midlton je dao 33 poena i imao po 6 skokova i asistenicja.

"Postoje dobri dani postoje loši dani u sportu. Nekada uspete, nekada ne. To je suština sporta, ne dobijate uvijek", kazao je Janis nakon meča.

Majami će u idućoj rundi da se bori protiv Njujork Niksa koji su ranije eliminisali Klivlend Kavalirsa sa 4:1 u seriju, i očekuje nas jedan klasik u idućoj rundi koji je obilježio 90-e godine NBA lige.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније