Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

26. 04. 2023. 16:07   >>  16:07

KOŠARKAŠ RAPIDA O BUDUĆNOSTI PRED ABA PLEJOF

Barović: Peko je trener koji je uvijek preuzimao klub u teškim trenucima i donosio dobre rezultate

Košarkaš Rapida iz Bukurešta, i bivši igrač Budućnost Volija, Filip Barović, u razgovoru za klupski sajt podgoričkog kluba vjeruje da Budućnost nije bez šansi u plejofu, kada dođu duelči sa favoritima.

On je kazao da i dalje gleda svaki meč "plavo-bijelih".

"Pogledao sam skoro svaku utakmicu Budućnosti ove godine i žao mi je što je tokom sezone bilo mnogo problema, od priprema pa do samog kraja. Pojacanja koja su došla, Grin i O'Brajen, su podigla kvalitet ekipe", kazao je reprezentativni centar Crne Gore.

Osvrnuo se i na smjenu na klupi odnosno odlazak Vlada Jovanovića i dolazak Petra Mijovića.

"Peko je trener koji je uvijek preuzimao klub u teškim situacijama i donosio dobre rezultate. Nadam se da će tako biti i ovog puta".

"Plavo-bijeli" imaju prvu prepreku u plejofu ABA lige protiv ekipe Mege, a Barović vjeruje da imaju dovoljno kvaliteta da prođu dalje.

"Protiv Mege treba biti oprezan jer su mlada ekipa i nemaju pritisak ali mislim da je naša ekipa iskusna i dovoljno kvalitetna da prođe dalje".

Budućnost bi nakon toga trebala da gotovo sigurno ide na duela sa ekipom Crvene zvezde, a i tu Barović vjeruje da ekipa nije bez šansi.

"Mislim da ako se dođe do duela sa Zvezdom, Budućnost nije bez šansi. Pokazali su to partijom protiv Partizana. Nadam se da će takav pristup biti i protiv Crvene zvezde, a u plejofu, sve je moguće".

Centar Rapida je definitivno neko ko zna kako se osvaja ABA liga, a za sajt Budućnosti se prisjetio te sezone 2017/2018. kada je trofej ABA lige stigao u Podgoricu.

On se upravo ranije vratio iz povrede, kako bi bio na raspolaganju treneru Aleksandru Džikiću u polufinalnim duelima sa Cedevitom i finalom sa Crvenom zvezdom.

"Ta godina je bila specifična. Dobra atmosfera, zajedništvo i dobar odnos prema dresu nas je krasio. Jedino logično je bilo da se vratim ranije i pomognem momcima koliko sam bio u mogućnosti. Na kraju se sve isplatilo i postali smo šampioni. To mi je vjerovatno jedna od najboljih odluka u karijeri", kazao je popularni Barka.

Inače on sa svojim Rapidom igra polufinale rumunskog prvenstva, protiv ekipe Kluža čije boje brani još jedan bivši košarkaš Budućnosti Nemanja Gordić.

"Kluž je ekipa koja igra Evrokup, dugogodišnji šampion i dobro organizovan klub, a mi smo već postigli uspjeh plasmanom u polufinale. Apsulutni su favoriti ali mi imamo dobar roster i nadam se da možemo da iznenadimo. Lijepo je vidjeti Gordu i sumirati utiske iz sezona dok smo igrali zajedno", kazao je Barović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније