Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

17. 04. 2023. 13:02 >> 16:45

BURNA NOĆ U NBA LIGI

"Sječa zvijezda": NBA plejof počeo brojnim povredama, pogledajte ko je najgore prošao

NBA plejof donio je sve ono što navijači najbolje planetarne košarke mogu da požele - uzbudljive utakmice, sjane partije i pojedinaca i ekipa, brejkove u prvim utakmicama, ali nažalost i ono čega su se svi pribojavali, a to su povrede košarkaša.

Ovo je lista za sada povrijeđenih i posljednje informacije.

Dža Morant

Superstar Memfisa se povrijedio u četvrtoj četvrtini utakmice sa Los Anđeles Lejkerisma i izgledalo je kao da je ozbiljnija povreda ruke.

Međutim nakon odrađenog snimanja, iz Memfisa su javili da nema ozbiljnije povrede.

Tejlor Dženkins, trener Grizlisa je rekao da je još rano da prognoziraju hoće li njegov plej biti spreman za drugu utakmicu, kao i da i dalje osjeća bol u šaci.

Memfis je izgubio prvu utakmicu na svom terenu od Lejkersa, i eventualni poraz bi bio baš korak blizu ispadanja, prije nego što se serija preseli u Los Anđeles.

Ukoliko Morant ne bude mogao da se vrati, uloga glavnog organizatora bi pala na Tajosa Džonsa (Memfis je bio na omjeru 6:3 dok je Morant bio suspendovan), a očekivalo bi se onda da Džaren Džekson Džunior, Desmond Bejn i Dejvid Rodi imaju još veće uloge.

Lejkersi kad su zdravi imaju dubinu rostera, pa je igrač kalibra Denisa Šrudera neko ko ulazi s klupe kao član druge petorke.

Ipak tim iz Tenesija je naučio da se nosi sa ovakvim situacijama, lani su bili na omjeru 20:5 bez Moranta u postavi.

JANIS ADETOKUNBO

Neslavno je krenulo za ekipu sa najbolim skorom ove sezone u NBA ligi.

Milvoki je poražen od Majamija, ali više je zabrinjavajuće što se povrijedio najbolji igrač ekipe, i jedan od kandidata za MVP nagradu Janis Adetokunbo.

Grčki košarkaš je nezgodno pao tokom prve četvrtine, otišao je do svlačionice, probao da se vrati tokom druge, ali nije mogao da izdrži.

Srećom i njemu je snimak izašao negativan.

Baksi sa druge strane su očajno odigrali prvi meč protiv Majamija, i nadaju se da će Janis da bude spreman za meč broj dva. Njegov izostanak je jednostavno nenadoknadiv. Možda je i nedjelju dana pauze ostavili malo posljedica na prvu ekipu Istoka.

TAJLER HIRO

Na istom meču Milvoki-Majami, došlo je do povrede Janisa Adetokunba sa jedne i Tajlera Hira sa druge strane.

Na kraju gore je prošla ekipa sa Floride, iako je slavila u prvom meču jer njihov bek propušta minimum četiri do šest nedjelja.

Treći strijelac Spolstrinog tima ove sezone je povrijedio šaku prilikom borbe za jednu loptu u drugoj četvrtini i nije se više vraćao u meč.

Ostatak serije i pored trijumfa u prvom meču bi mogao da bude dosta težak za Džimija Batlera i ekipu, jer Hiro je bio "najbolje oružje" sa distance.

Sada sve pada na Dankana Robinsona, košarkaša koji je u jednom trenutku izgledao kao sjajna opcija, ali već godinu dana je blijeda sijenka igrača koji se proslavio u NBA balonu tokom korona sezone.

Tajler Hiro je loš defanzivac, ali čini se da je Robinson još gori, pa bi mogao da bude meta napada Baksa.

U Spolstrinom rosteru se nalazi još jedna posrnula zvijezda, riječ je o Viktor Oladipu koji nije ulazio u osam od 14 zadnjih utakmica kao ni u oba plej in meča.

Batler, Kejleb Martin, Maks Štru, Kajl Lauri mogili bi da dobiju znatno veći teret i minutažu u popunjavanju Hirovih minuta.

ENTONI DEJVIS

Junak Lejkersa na kraju regularne sezone, neko ko je nakon povrede LeBrona preuzeo lidersku ulogu i sjajno odigra, Entoni Dejvis, zabrinuo je sve navijače tima iz Kalifornije kada se u drugoj četvrtni nakon kontakta sa Džaren Džeksonom Juniorom, uhvatio za ruku i kazao da ne može da je pomjeri.

Srećom vratio se u drugom poluvremenu i meč završio sa 22 poena i 12 skokova.

Ne postoji trenutno indicija da bi Dejvis mogao propustiti drugi meč.

Ipak podsjećanja radi na zadnju njihovu titulu, tada su svoje role i veliki doprinos dali i igrači iz drugog plana, kao što su Kentavijus Koldvel Poup, Kajl Kuzma, Aleks Karuzo.

Sinoć su junaci pobjede bili Ostin Rivs sa 23 poena, Rui Hačimura sa 29, od čega pet trojki. Tu je i doprinos D'Anđela Rasela, ali i Denisa Šrudera i Džareda Vanderbilda, koji posebno oplemene odbranu LAL.

Sa zdravim LeBronom i Dejvisom, ova ekipa Lejkersa prijeti da bude najnezgodina sedma ekipa regularne sezone Zapada...ikada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније