Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

10. 04. 2023. 19:47 >> 19:47

VJEŠTAČKA INTELIGENCIjA

ChatGPT odabrao najbolju petorku NBA svih vremena: Tu su i Džordan i LeBron

Vještačka inteligenicja (AI) mahom osvaja svijet i nakon početnog oduševljenja donosi i brojna pitanja, od skepticizma do bojazni za poslove.

Jedna od najpopularnijih je svakako ChatGPT koji je još u fazi razvoja, a već radi sjajan posao, i svakodnevno uči na novim informacijama koje dobija.

U najsimplifikovanoj varijanti objašnjavanja aplikacije, na postavljeno pitanje, zadatak dobijate odgovor od vještačke inteligencije.

Tako su odlučili da upravo na osnovu svih dobijenih informacija pomenuti AI da svju idealnu petorku svij vremena u istoriji NBA lige.

Odgovor koji je uslijedo je sljedeći: Na pleju Medžik Džonson, na poziciji dvojke Majkl Džordan, LeBrin Džejms je na krilu, dok su u reketu Tim Dankan i Karim Abdul Džabar.

OSim toga, ChatGPT je izabrao i klupu, pa je na njoj bilo mjesta za Stefa Karija, Kobija Brajanta, Lerija Birda, Kevina Durenta, Šakila O'Nila, Hakima Olajdžuvona i Bila Rasela.

U nadi da će AI da da odgovor ko je najbolji košarkaš svih vremena, jer to pitanje raspolućuje fanbazu NBA lige na one koji su za Džordana i one koji su za LeBrona, dobijen je odgovor da je to sud subjektivne projene, za šta algoritam nije sposoban....za sada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније