Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

04. 04. 2023. 10:31 >> 14:21

KOLEDž KOŠARKA

Konektikat ubjedljivo do titule u NCAA-u

Košarkaši Univerziteta Konektikat (UCONN) osvojili su NCAA ligu ubjedljivom pobjedom nad San Dijego Stejtom.

Popularne Haskije su do trijumfa predvodili Tristan Njuton i Adama Sanogo koji su imali dab dabl učinak. Njuton je završio utakmicu sa 19 poena i 10 skokova dok je Sanogo koji je ponio i titulu MVP-a Fajnal fora imao 17 poena i 10 skokova.

Dobru partiju UCONN-a zaokružio je Džordan Hokins koji je meč završio sa 16 poena.

Konektikat je tako postao tek peta ekipa od 1985. godine koja je svih šest NCAA utakmica završnog turinra dobila sa dvocifrenom razlikom.

Koliko je njihov put do pete titule u istoriji koledža bio ubjedljiv govori podatak da su u prosjeku protivnike dobijali sa 20 razlike.

Jedina ubjedljivija dominacija bila je 2009. godine kada je Sjeverna Karolina imala tek koji decimalni diferencijal više, ali je bila predvođena budućim NBA igračima, Taj Losonom, Denijom Grinom, Tajlerom Zelerom i Tajlerom Hansbrouom.

Što se samog meča tiče, ekipa sjajnog trenera Dena Hrlija je napravila brzo prednost koja je u prvom poluvremeno otišla na 16 poena razlike, i tako sve ljubitelje neizvjesnosti, koja prati koledž košarku lišila tog zadovoljstva.

Ekipa Asteka je uspjela u jednom trenutku da priđe na pet poena zaostatka, na pet minuta do kraja, ali onda je upravo Džordan Hokins odgovorio trojkama a UCONN serijom 9:0 zaključio pobjednika meča.

Kod ekipe San Dijega, koji je inače i koledž koji je pohađao aktuelni košarkaš Budućnost Volija Džej Džej O'Brajen, istakao se Kešad Džonson sa 14 poena.

To je ujedno i prvi nastup ovog košarkaškog programa u Final 4 turniru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније