Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

28. 03. 2023. 11:15 >> 11:15

BUDUĆNOST GOSTUJE TURK TELEKOMU

Jovanović: Utakmica nije važna rezultatski ali jeste da pokažemo reakciju

Košarkaši Budućnost Volija gostuju ekipi Turk Telekoma u zadnjem kolu Evrokupa. Meč bez ikakvog rezultatskog značaja, jer se pozicije ekipa već znaju, ali sigurno važan za poljuljano samopouzdanje našeg predstavnika.

Svjestan je toga i trener Vladimir Jovanović.

On prije svega naglašava poziciju Turk Telekoma u turskoj ligi gdje su trenutno prvi ispred evroligaških ekipa kao što su Efes i Fenerbahče.

"Radi se o jednom kvalitetnom timu koji je krenuo u novi projekat, o timu koji na oba fronta igra jako kvalitetno. U turskom prvenstvu su prvoplasirani, iznad timova sa daleko većim budžetom, iznad evroligaša. Igraju konstantno, cijele sezone igraju jako dobro i mislim da je ovo ispred nas jedan veliki izazov. Bitna nam je utakmica, poslednji meč regularnog dijela i pred razigravanje, ne toliko rezultatski jer se naša pozicija već zna, pa skoro i protivnik ali nam je bitno da pokažemo reakciju na prethodne utakmice i da ovom utakmicom podignemo nivo igre i fizičkog stanja. Pogotovo što smo u prethodnom periodu imali trzavica i od Kupa, Fiba prozora, dosta sitnih povreda koje su odvlačile igrače na sedam dana od treninga i utakmica. Sa te tačke gledišta bitna nam je utakmica i nadam se tj. siguran sam da ćemo imati jedan ozbiljan pristup i da će to biti uvod u dobre partije", kazao je Jovanović.

Američki bek, i jedan od najboljih pojedinaca "plavo-bijelih" Erik Grin takođe najavljuje borbu.

"Naša očekivanja su da odemo u Tursku i odigramo jako, kvalitetno, da se nadmećemo i pokušamo da dobijemo. To je naš cilj i ukoliko želimo da dođemo do ciljeva koje smo sebi zacrtali u ABA ligi i plej ofu Evrokupa moramo da “gradimo igru” na ovakvim mečevima. Ovo nije izuzetno važna utakmica ali jeste velika utakmica za nas da uđemo u ritam, da dođemo do forme i da krenemo u napad na ciljeve na kraju sezone", kazao je Grin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније