Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш. [ Beta ]

23. 03. 2023. 10:19   >>  10:20

NBA

Dobra partija Jokića u pobjedi Denvera protiv Vašingtona 

Košarkaši Denvera pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Vašingtona sa 118:104 u NBA ligi, uz još jednu dobru partiju srpskog centra Nikole Jokića.

Nijedan tim nije vodio sa više od šest poena razlike u prvom poluvremenu, da bi Nagetsi potom stigli i do plus 21 nakon što su treću četvrtinu dobili sa 39:16.

Jokić je meč završio sa 31 poenom, 12 skokova i sedam asistencija, a najbolje su ga pratili Majkl Porter sa 21 i Džamal Marej sa 17 ubačenih poena.

"Svaki tim u NBA ima lošu seriju, nadam se da je naša gotova, da smo je preživjeli i da ćemo sada igrati bolje", rekao je Jokić poslije meča.

U redovima Vašingtona, koji je upisao četvrti uzastopni poraz, najefikasniji je bio Kristaps Porzingis sa 25 poena, dok se Deni Avdija dodao 16.

Denver je i dalje vodeći tim Zapadne konferencije sa 49 pobjeda i 24 poraza. Nakon ovog duela protiv Vašingtona, ekipa Nagetsa će dočekati Milvoki i Filadelfiju.

Košarkaši Minesote su na svom terenu slavili protiv Atlante sa 125:124, a meč je obi1ežio povratak na teren Karla Entonija Taunsa koji je zbog povrede propustio 51 utakmicu.

On je pobjedi Minesote doprinio sa 22 poena, Naz Rid je ubacio 26, a Džejden Mekdenijels poen manje. U timu Atlante najbolji je bio Tre Jang sa 29 poena, dok je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović meč završio sa 11 poena, tri skoka i dvije asistencije.

U borbi za mjesto u plej-ofu na Zapadu, Golden stejt je u gostima slavio protiv Dalasa sa 127:125.

Džonatan Kuminga je sa 22 poena bio najefikasniji u redovima aktuelnih šampiona, Stef Kari je ubacio dva poena manje, dok Dalasu nije pomoglo 30 poena i 17 asistencija Luke Dončića koji se vratio na teren nakon pet utakmica pauze zbog povrede.

Voriorsi su sada šesti na Zapadu sa 38 pobeda i 36 poraza, dok je Dalas deveti sa skorom 36/37.

Košarkaši Majamija su na svom terenu bili bolji od Njujorka sa 127:120, u još jednoj važnoj utakmici u borbi za plej-of.

Džimi Batler je postigao 35 poena za pobjednički tim, dok je Tajler Hiro dodao 22 od čega je 14 postigao u posljednjoj četvrtini. Na drugoj strani, Džulijus Rendl koji je pre dva dana Minesoti ubacio 57 poena, zaustavljen je na samo 15 postignutih poena.

Bila je ovo 700. pobjeda u karijeri za trenera Majamija Erika Spolstru.

Filadelfija je u gostima pobijedila Čikago sa 116:91.

Dientoni Melton je bio najbolji u pobjedničkom timu sa 25 poena, Tajriz Maksi je dodao 21, dok je Tobajas Haris ubacio poen manje. Džoel Embid, koji je na parketu proveo samo 16 minuta zbog bola u listu, meč je završio sa 12 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Bez povrijeđenih Džejmsa Hardena i Džejlena Mekdenijelsa, u timu Čikaga istakao se Kobi Vajt sa 19 poena.

Lideri Istočne konferencije, košarkaši Milvokija su na svom parketu bili ubjedljivi protiv San Antonija sa 130:94.

Janis Adetokunbo, koji je cijelu posljednju četvrtinu presjedio na klupi, za samo 24 minuta na parketu je ubacio 31 poen uz 14 skokova. Bobi Portis i Kris Midlton su dodali po 19 poena za pobjednički tim, dok je najbolji u redovima San Antonija bio Devin Vasel sa 16 poena.

Memfis je bio bolji od Hjustona sa 130:125, uz 17 poena i pet asistencija Džaa Moranta koji je vratio na parket poslije suspenzije.

Ekipa Los Anđeles Lejkersa je slavila protiv Finiksa sa 122:111, Portland je prekinuo niz od šest poraza pošto je bio bolji od Jute sa 127:115, dok je Indijana pobijedila Toronto sa 118:114.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније