Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

06. 02. 2023. 20:23 >> 20:53

NOVO POJAČANjE BUDUĆNOSTI

Lekomt: Čim sam dobio ponudu Budućnosti nisam više razmišljao

Emanuel Lekomt je posljednje pojačanje košarkaškog kluba Budućnost Voli, sa kojim "plavo-bijeli" su i definitivno zaključili roster ove sezone, a za klupski sajt je govorio o iskustvu u NCAA ligi, Evrobasketu, ali i ponudi koji je dobio od podgoričkog kluba. 

 -Nastupao si 4 godine na Majamiju i Bejloru. Kakve utiske nosis sa koledža?

Sjajno iskustvo. To je bio moj prvi odlazak u SAD, moj engleski nije bio baš najbolji na početku ali sam napredovao dosta, pogotovo na terenu. Za mene je to bilo odlično iskustvo da upoznam razne stilove igre i bilo mi je lijepo i u Majamiju i na Bejloru. Sarađivao sam sa odličnim trenerima, saigračima koji su mi sada prijatelji tako da je za mene cijelo iskustvo bilo dobro.

-Iza tebe su 2 Eurobasket, igrao si protiv Crne Gore, dobili ste Španiju. Možeš li nam malo više reći o reprezentativnom iskustvu?

Definitivno jedno od najboljih iskustava, pogotovo kada je u pitanju nivo igre. Moj prvi Eurobasket u Turskoj kada smo imali tešku grupu sa Srbijom, Letonijom, Rusijom i bilo je veoma teško. Puno igrača iz Evrolige i NBA i meni je predstavljalo izazov. Nismo prošli dalje, malo nam je falilo, igrali smo u poslednjem kolu protiv domaćina Turske i imali su odličnu podršku sa tribina. Eurobasket prethodnog ljeta je takođe odlično iskustvo, napredovao sam u odnosu na Tursku i mogao sam viđeti svoju progresiju. Opet smo imali veoma tešku grupu sa Crnom Gorom, Gruzijom kao domaćinom, Španijom, jakom Bugarskom i za nas je sve predstavljalo veliki izazov. Uspjeli smo da dođemo do velike pobjede nad Španijom, trebala nam je takva pobjeda i dala nam je dosta samopouzdanja za nastavak takmičenja. Kvalifikovali smo se dalje, pošli u Berlin i nažalost izgubili od odličnih ekipa kao što je Slovenija sa sjajnim igračem kao što je Luka Dončić. Sjajno iskustvo.

-Šta navijači mogu očekivati od tebe?

Mogu očekivati nekoga ko će dati sve od sebe da pomogne timu, timu koji je već jako dobar što govori i tabela i u ABA ligi i u Evrokupu. Mogu očekivati od mene da dam svoj maksimum, da iskoristim svoju brzinu bilo da je u pitanju odbrana ili napad, da pokušam da kreiram mogućnosti svojom brzinom i vizijom. Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da pomognem timu da bude bolji u nastavku sezone.

-Kako si se odlučio za naš klub kada si dobio poziv?

Za mene iskreno nije bilo razmišljanja. Imao sam opciju u kratkoročnom ugovoru u Izraelu, menadžer me pozvao i jednostavno ne govorite ne ovakvim ponudama. Poznajući istoriju kluba i najviše što mi se sviđa je izazov igranja za veliki klub i sjajna šansa da igram u Evrokupu. Imam evropskog iskustva ali nisam nikada igrao u Evrokupu, kao ni u ABA ligi. Tako da nisam morao da razmislim dva puta o ponudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније