Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Beta ]

05. 02. 2023. 20:41   >>  20:39

ABA LIGA

Zvezda deklasirala Igokeu, Partizan Megu

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su danas na svom terenu u Beogradu Igokeu sa 104:71, u utakmici 18. kola ABA lige. Košarkaši Partizana pobjedili su večeras na gostujućem terenu u Beogradu Megu sa 103:78 (28:17, 37:20, 20:20, 18:20), u utakmici 18. kola ABA lige i obezbjedili plasman u plej-of regionalne lige.

Zvezdu je predvodio Nejmanja Nedović sa 20 poena, Fakundo Kampaco postigao je 14 poena uz pet asistencija, a sa 14 poena utakmicu je završio i Ognjen Dobrić. Luka Vildosa dodao je 13 poena, Filip Petrušev 12 poena i 10 skokova, Dalibor Ilić 12 poena, a Ognjen Kuzmić 11.

U ekipi Igokee najefikasniji je bio Nikola Tanasković sa 17 poena uz osam skokova, Brajant Kroford postigao je 11 poena, a Haris Delalić 10 poena.

Poslije 18 kola u regionalnom takmičenju Zvezda ima 16 pobjeda i poraz, a Igokea pet pobjeda i 12 poraza.

U sljedećem kolu Zvezda će 12. februara igrati u Zadru, a Igokea će dan ranije u Podgorici igrati protiv Budućnosti.

 U novobeogradskoj hali "Ranko Žeravica", u ekipi Partizana najefikasniji je bio Jam Madar sa 15 poena, a Džejms Naneli postigao je 14.

Alen Smailagić pobjedi je doprinio sa 13 poena i šest skokova, Danilo Anđušić sa 13 poena i pet asistencija, a sa 13 poena utakmicu je završio i Kevin Panter. Aleksa Avramović postigao je 10 poena i imao je šest asistencija, tri skoka i tri ukradene lopte, a Matijas Lesor devet poena, pet skokova i četiri asistencije.

U ekipi Mege Nikola Đurišić postigao je 17 poena uz šest asistencija, Luka Cerovina dodao je 12 poena, sedam asistencija i četiri skoka, a Danko Branković 11 poena i sedam skokova.

Crno-bijeli su ostvarili 16. pobjedu i osam kola prije kraja obezbjedili plasman u plej-of ABA lige. Mega je prekinula niz od četiri pobjede i sada ima skor od sedam pobjeda i 11 poraza.

U narednom kolu Partizan će za sedam dana dočekati Borac, a Mega će dan ranije igrati u Podgorici protiv Studentskog centra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније