Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

04. 02. 2023. 17:37 >> 17:32

CRNOGORSKI DERBI

Žakelj: Odlaskom Rasela ostali dobili više slobode ; Pavićević: SC Derbi kvalitetna ekipa

Košarkaši SC Derbija sjutra (20.30) u "Morači" dočekuju Mornar. Trener "studenata" Andrej Žakelj kazao je da to što je Barane napustio najbolji igrač Deron Rasel ne smije da opusti njegovu ekipu.

U prvom dijelu sezone SC Derbi je slavio u "Topolici" 86:75.

"Studenti" se bore za plej-of, imaju osam pobjeda i devet poraza.

"Očekujemo tešku utakmicu protiv tima koji je odigrao dobro protiv Partizana i sa tri nova igrača imaju širinu u rosteru. Sa odlaskom Rasela svi imaju malo više slobode i samopouzdanja, tako da nas čeka težak posao da ih kontrolišemo. Opet će biti koncentracija i energija ključ pobjede", kazao je Žakelj.

Igrač SC Derbija Emir Hadžibegović kazao je da ako ekipa odigra kako zna, pobjeda neće doći u pitanje.

"Čeka nas za nas jako važa utakmica u Morači protiv ekipe koja je ofanzivno orjentisana. Napravili su velike promjene u ekipi i na nama je da se spremimo na pravi način i za nove igrače. Mi smo se spremali tokom nedelje, skautirali smo ekipu Mornara i očekujem u nedelju maksimalan pristup svih nas jer jedino tako možemo doći do željenog cilja. Ipak, naš fokus je na nama, da što bolje uđemo u meč sa dobrim trčanjem i energijom", poručio je Emir Hadžibegović.

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević kazao je da je pozicija na tabeli SC Derbija potvrda kvaliteta te ekipe.

"SC Derbi je ove sezone blizu toga da bude učesnik plej-ofa, trenutno je sedmi i to je potvrda dobrih igara. Mi smo iskoristili period od meča sa Partizanom da analiziramo tu utakmicu kao i predstojećeg protivnika i da spremno uđemo u meč u kojem se nadamo pozitivnom rezultatu", rekao je Pavićević.

Bek Mornara Nemanja Vranješ kazao je da odbrana ključ pobjede.

"SC Derbi je ove godine napravio iskorak. Igra izuzetno brzu košarku, sa mnogo trčanja, ima i odlične šutere sa distance. Na nama je da limitiramo te šuteve, kao i da prisilimo protivnika da se namuči za poene. Odbrana je ključna ako želimo trijumf", istakao je Vranješ.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније