Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

О.З. [ Beta ]

02. 12. 2022. 20:17   >>  20:19

"CRVENO-BIJELI" SAVLADALI VIRTUS

Zvezda nastavila pobjednički niz

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Virtusa iz Bolonje sa 83:74 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19), u utakmici 11. kola Evrolige.

Najbolji učinak u ekipi Zvezde imao je Ognjen Dobrić sa 20 poena, Luka Vildosa je postigao 16 poena, uz pet asistencija, a po 12 poena su dodali Luka Mitrović (pet skokova) i Ben Bentil (četiri skoka).

U italijanskoj ekipi bolji od ostalih je bio Mam Žaite sa 15 poena, uz devet uhvaćenih lopti, dok su Nikolo Manijon i Džordan Miki dodali po 11 poena.

Zvezda ima skor od pet pobjeda i šest poraza, a Virtusu je ovo bio sedmi poraz u 11 utakmica.

Virtus je bolje krenuo i već posle tri i po minuta je vodio sa sedam poena razlike (4:11). Zvezda je u nastavku trojkom Vildose smanjila na minus jedan (11:12), da bi Virtus zatim otišao na prvu dvocifrenu prednost (13:23).

Zvezda je 0,7 sekundi prije kraja prve četvrtine smanjila rezultat na 17:23, nakon što je loptu izveo Stefan Marković, a najviši u skoku ispod koša je bio Filip Petrušev.

Početak druge dionice pripao je Virtusu, koji ponovo dolazi do plus 10 (17:27), ali su crveno-bijeli uhvatili priključak i četiri minuta prije kraja poluvremena trojkom Vildose prilaze na 33:34.

Do prve prednosti posle početka meča Zvezda dolazi košem Dobrića minut i 37 sekudni prije kraja (38:37), a domaći tim je potom sačuvao vođstvo i na odmor odlazi sa 42:41.

Zvezda je zaigrala bolje početkom treće četvrtine i trojkom Branka Lazića dolaze do plus šest (52:46).

Nastavila je domaća ekipa sa dobrom igrom, koja je krunisana preciznim šutem sa distance Dobrića u posljednjem napadu treće četvrtine (67:55). Crveno-bijeli su u prve tri dionice imali osam postignutih trojki iz 17 pokušaja.

Poslednja četvrtina protekla je u odličnoj igri Dobrića, koji je svoj tim vodio do četvrte vezane pobjede u Evroligi.

Zvezda u sljedećem kolu gostuje Partizanu, a Virtus Olimpijakosu u Pireju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније