Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Beta ]

22. 11. 2022. 23:10   >>  23:19

EVROLIGA

Poraz Partizana u Barseloni, pobjede Reala i Efesa

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u gostima od Barselone sa 68:79 u utakmici devetog kola Evrolige.

Partizan sada ima četiri pobjede i pet poraza, dok Barselona ima skor 6/3. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa upisala je četvrtu pobjedu u posljednjih pet utakmica.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Danilo Anđušić sa 23 poena, Džejms Naneli je dodao deset, dok je Zek Ledej postigao osam poena.

Barselonu je do pobjede vodio Nikolas Laprovitola sa 13 poena, dva manje je ubacio Tomaš Satoranski, dok je Nikola Kalinić utakmicu završio sa devet poena.

Crno-bijeli su odigrali dobru prvu četvrtinu u kojoj su imali i šest poena prednosti (21:15), ali je Barselona iskoristila krizu u igri Partizana u finišu druge dionice pa je na veliki odmor otišla sa vođstvom od 39:32.

Na početku treće dionice, Barselona je stigla do prve dvocifrene prednosti i do kraja je održavala vođstvo ne dozvolivši crno-bijelima da se vrate u meč. Jedino što je Partizan uspio je da na dva minuta prije kraja priđe na osam poena zaostatka.

Poslije gostovanja Barseloni, Partizan u četvrtak ide u goste Real Madridu, dok će Barselona dan kasnije dočekati Baskoniju.

Košarkaši Makabija pobijedili su večeras kao domaćini Olimpijakos sa 90:84.

Najbolji kod Makabija bili su Vejd Boldvin sa 22, Lorenco Braun sa 16, Džarel Martin sa 13 i Džon Dibartolomeo sa 11 poena.

Kod Olimpijakosa bolji od ostalih bili su Janulis Larencakis sa 21 poenom i Saša Vezenkov sa 17 poena i 10 skokova.

Makabi je sedmi na tabeli sa pet pobjeda i četiri poraza, dok je Olimpijakos na drugom mjestu sa šest pobjeda i tri poraza.

U narednom kolu, Makabi će gostovati Crvenoj zvezdi, a Olimpijakos će dočekati Albu.

Efes je u gostima pobijedio Milano sa 80:51.

Efes je do pobjede predvodio Vil Klajburn sa 24 poena i devet skokova, a pratili su ga Tibor Plajs sa 13 i srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 12 poena.

Jedini dvocifreni kod Milana bio je Naz Mitru-Long sa 10 poena.

Efes je upisao četiri pobjede i pet poraza, a Milano je zabilježio tri pobjede i šest poraza.

Pobjedu u gostima zabilježio je i Real Madrid savladavši Valensiju sa 80:73.

Najbolji kod Reala bio je Dženan Musa sa 28 poena i šest skokova, a kod Valensije se izdvojio Sam Van Rosom sa 17 poena.

Bojan Dubljević je ubacio 15 poena.

Real je na skoru od šest pobjeda i tri poraza, a Valensija je zabilježila četiri pobjede i pet poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније