Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Beta ]

18. 11. 2022. 22:57 >> 22:57

EVROLIGA

Partizan nadigrao Makabi za četvrtu pobjedu

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras na svom terenu Makabi sa 96:88, u osmom kolu Evrolige.

Najbolji kod Partizana bili su Zek Ledej sa 21 poenom i sedam skokova i Dante Eksum sa 21 poenom i pet asistencija, a pratili su ih Matijas Lesor sa 16 poena i osam skokova i Kevin Panter sa 13 poena.

Kod Makabija najefikasniji su bili Vejd Boldvin sa 23, Bonzi Kolson sa 17 i Aleks Pojters sa 16 poena.

Poslije osam odigranih kola Partizan je na skoru od četiri pobjede i četiri poraza, i zauzima osmo mjesto na tabeli.

Makabi je bolje počeo meč i poslije minut i po igre vodio je sa 0:6. Trener Partizana Željko Obradović uzeo je minut odmora, a njegov tim je u nastavku trojkom Džejmsa Nanelija izjednačio rezultat na 13:13.

Prva dionica na kraju je pripala Makabiju rezultatom 22:26.

Početak druge četvrtine protekao je u izjednačenom rezultatu, da bi gosti do plus šest (32:38) došli nakon što je Boldvin postigao koš iz igre, a zatim bio precizan sa linije za slobodna bacanja.

Partizan je u završnici prvog poluvremena uspio da smanji prednost gostiju, a pogotkom Lesora na odmor se otišlo sa 49:50 za Makabi.

Gosti su napravili seriju 6:0 i trojkom Brauna došli do 59:66. Crno-bijeli su odgovorili sa sedam uzastopnih poena, a seriju je trojkom "krunisao" Naneli.

Lesor je šest sekundi prije kraja treće dinice bio precizan sa penala i donio Partizanu prednost 69:68, a tim rezultatom ušlo se u posljednji deo meča.

Partizan je četvrtu dionicu započeo sa dvije vezane trojke Jama Madara i Pantera i došao do plus sedam (75:68).

Gosti sa četiri vezana poena smanjuju rezultat, da bi crno-beli ponovo poveli sa sedam poena razlike poslije zakucavanja Ledeja (79:72).

Crno-bijeli su poslije trojke Eksuma došli do plus devet (86:77) i do kraja su uspjeli da sačuvaju prednost.

Makabi je upisao po četiri pobjede i poraza.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније