Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

03. 10. 2022. 13:51 >> 13:51

ABA LIGA

MZT: Promjenom termina meča sa Partizanom nanijeta nam je nepravda

Uprava košarkaškog kluba MZT Skoplje ocijenila je danas da je ABA liga time što je termin meča drugog kola protiv Partizana narednog ponedjeljka iz večernjeg premjestila u popodnevni, napravila "neviđen presedan" i da je nanijela nepravdu skopskom timu.

To piše u saoštenju namijenjenom navijačima u kojem MZT Skoplje navodi da želi da im objasni situaciju sa terminom utakmice protiv Partizana sljedecćeg ponedjeljka, koja je prvobitno bila zakazana za 21.00, a zatim je, "iznenađujucće i bez ikakve najave i razloga", promijenjen za 16.00, što je, ocjenjuje se, do sada neviđen presedan za ABA ligu.

"I sami smo bili šokirani informacijom koju smo dobili iz kancelarije ABA o promjeni termina, bez konkretnog i valjanog obrazloženja, prebacivanjem lopte na televiziju Arena sport, koja, međutim, nije izašla sa zvaničnim stavom o situaciji. Ali propozicije regionalnog takmičenja su jasne, a to je da liga i Arena sport imaju ekskluzivno pravo da određuju termine, dok se domaćin ništa ne pita", ističu iz MZT-a.

Uprava makedonskog šampiona i povratnika u ABA ligu dodaje da razumije revolt navijača i simpatizera MZT-a zbog toga što njihov tim igra tako rano radnim danom. Iz kluba su naveli da dijele njihovo razočarenje, ali da žele da znaju da je "i pored svih napora, pritisaka, korišćenja veza i konekcija, uradila sve da se vrati u prvobitno zakazano vrijeme, ali da nije uspjela u tome".

"Iskreno se izvinjavamo, ali postoje neke stvari koje jednostavno nismo dovoljno mocćni da promjenimo, za razliku od nekih drugih učesnika u tom takmičenju", ističe se u saopštenji naslovljenom "Užasni termin za Partizan je direktiva ABA koja ne može da se promjeni".

Rukovodstvo MZT-a, dodaje se, "zato želi da apeluje na sve koji imaju plavo-belu krv u venama, ali i na one koji imaju simpatije za MZT Skoplje i vole košarku, da shvate nepravdu koja nam je nanijeta kao dodatnu motivaciju da urade sve i da se nađu na tribinama u hali 'Jane Sandanski'".

"Ovo je idealna šansa da pokažemo jedinstvo i dokažemo da je Aerodrom (opština koja je vlasnik MZT-a) naselje koje i pored svih problema i nepravdi uvek i u svemu stoji iza svojih ljubimaca u plavo-bijeloj opremi. Vidimo se u ponedjeljak na tribinama", ističe se u saopštenju namenjenom navijačima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније