Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В. [ Beta ]

30. 09. 2022. 11:26   >>  11:23

DOMINACIJA AMERIKANKI

Košarkašice SAD u finalu Svjetskog prvenstva

Ženska košarkaška reprezentacija SAD plasirala se danas u finale Svjetskog prvenstva, pošto je u polufinalu u Sidneju pobijedila Kanadu sa 83:43 (27:7, 18:14, 22:8, 16:14).

Aktuelne šampionke predvodile su Brijana Stjuart sa 17 poena i osam skokova, Ejdža Vilson sa 15 poena i 12 skokova i Kelsi Plam sa 14 poena.

U kanadskoj ekipi Letisija Amier bila je najefikasnija sa osam poena, Kija Ners postigla je sedam, a Mel Žil šest poena.

Američka ekipa je tako ostvarila 29. uzastopnu pobjedu na svjetskim prvenstvima. Posljednji poraz na tim takmičenjima doživjela je 2006. godine, protiv Rusije.

Kanada je postigla najmanji broj poena u istoriji polufinalnih utakmica, a prethodni rekord držala je Južna Koreja, koja je postigla 53 poena protiv Rusije 2002. godine.

Selekcija SAD će u petak u finalu igrati protiv pobjednika duela Australije i Kine.

To će biti četvrto uzastopno finale Amerikanki na svjetskim prvenstvima.

Američki tim u prosjeku na turniru u Sidneju postiže 101 poen po utakmici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније