Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

22. 09. 2022. 16:32 >> 16:29

PROTIV NATURALIZOVANIH IGRAČA

Priđoni: Radije bih izgubio sa Argentincima, nego pobijedio sa strancem

Selektor košarkaša Argentine, koji je do skoro i sam igrao za "Gaučose" , Pablo Priđoni veliki je protivnik naturalizaciji igrača u nacionalnim selekcijama.

"Oduvijek sam bio protiv stranaca u reprezentacijama. Dok sam ja na čelu Argentine takav scenario neće biti moguć. Ne samo da neće biti stranaca u igračkom kadru nego ni u stručnom. Pa kad ja odem, neka mijenjaju pravila", kazao je Priđoni.

Komentar od trenera, koji se kao igrač proslavio u Evropi u dresovima Baskonije i Real Madrida, prije nego što se oprobao i u NBA ligi (najveći trag u Njujork Niksima kao najstariji ruki u NBA), je tražen nakon slučaja Lorenca Brauna koji je osvojio sa Španijom zlato na minulom Evropskom prvenstvu.

"Po mom mišljenju, nacionalna ekipa bi trebala biti čista. Ako imamo klupska takmičenja, širom svijeta, gdje se klubovi bore jedni protiv drugih i to su mahom sve dobri koncepti, reprezentacije bi trebalo da budu suprotno. Radije bih izgubio sa igračima iz svoje zemlje, neko pobijedio sa igračem koji nije Argentinac. Mislim da Lorenco Braun ne može da osjeća težinu španskog dresa kao Serhio Ljulj ili Rudi Fernandes. Tu se moja diskusija na ovu temu završava", kazao je Priđoni.

On je sa reprezentacijom Argentine osvojio srebro na Mundobasketu 2002. godine, a 2004. godine je osvojio Olimpijske igre. Kao trener osvojio je sa "Gaučosima" Kup Amerike koji se nedavno održao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније