Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Т.Г.

18. 09. 2022. 19:20 >> 15:00

JAČI OD POLjSKE

Njemačka zasluženo do bronze

Košarkaši Poljske i Njemačke bili su rivali u polufinalu 41. šampionata Evrope, do pobjede i broznane medalje došla je njemačka selekcija i čini se, sasvim zasluženo, ostvarila vrijedan uspjeh. Njemačka je slavila rezultatom 82:69. Prenos ste mogli pratiti na TVCG2 i na Portalu RTCG.

Njemce je u polufinalu zaustavila Španija, dok je Poljake u polufinalu savladala Francuska. 

Ovo "utješno finale" pripalo je domaćoj selekciji, koja je u većem dijelu meča bila bolja ekipa i na kraju zasluženo došla do trećeg odličja u istoriji na kontinentalnim šampionatima.

Njemci su bolje otvorili meč i već do poluvremena stekli dvocifrenu prednost.

Inače, Poljaci u prvom poluvremenu nijesu uspjeli da pogode trojku, imali su čak devet izgubljenih lopti, pa je vođstvo ekipe selektora Gordija Herberta bila i logična posljedica.

Poljska je bolje zaigrala u nastavku, a krenuo je i šut za tri poena. Šest trojki ubacili su Poljaci u trećoj dionici i smanjili zaostatak na pet poena.

Poslije dva i po minuta igre u poslednjoj dionici Poljska je stigla i do izjednačenja - 59:59, ali je Njemačka u tim trenucima uspela da odbije napad i to nizom "trojki".

Interesantno je da su Njemci na utakmici šutnuli čak 37 puta za tri poena (pogodili 15), a samo 18 puta za dva (pogodili devet).

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Denis Šreder sa 26 poena i šest asistencija, dok je u poljskom timu odskočio Mihal Sokolovski sa 18.

Za zlato će se u Berlinu boriti košarkaši Francuske i Španije, večeras od 20 sati i 30 minuta.

Prenos te utakmice možete pratiti na TVCG2 i Portalu RTCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније