Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

09. 08. 2022. 15:44 >> 15:41

IZ NBA U EVROLIGU

Bjelica u Fenerbahčeu: "Profesor" se vratio

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica novi je igrač Fenerbahčea, prenio je danas sajt Evrolige.

Bivši najkorisniji igrač (MVP) Evrolige je sa klubom iz Istanbula potpisao dvogodišnji ugovor. On je za Fenerbahče već nastupao u periodu od 2013. do 2015. godine.

U turskom klubu su ga predstavili kao "Profesora", fitkivnog lika iz planetarno popularne španske  serije "La casa de papel" .

 

Prošle sezone 34-godišnji krilni centar je osvojio titulu u NBA ligi sa Golden Stejtom, a za taj tim je prosječno po utakmici bilježio 6,1 poen, 4,1 skok i 2,2 asistencije.

Posljednjih sedam sezona igrao je u NBA ligi za Minesotu, Sakramento i Majami, prije nego što je 2021. prešao u Voriorse.

Bjelica je u sezoni 2014/15. pomogao Fenerbahčeu da dođe do prvog nastupa na završnom turniru Evrolige, a iste sezone proglašen je za MVP-ja.

U karijeri je igrao i za Crvenu zvezdu i Baskoniju. Ukupno je odigrao 102 utakmice u Evroligi, uz prosjek od devet poena i 5,5 skokova po meču.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније