Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

31. 07. 2022. 10:52 >> 10:49

3 X 3 BASKET

G-unit najbolji i u Pljevljima, TMN trio pobjednik ženskog turnira

Ekipa G-unit slavila je i na drugom turniru 3x3 Montenegro 2K22. Marko Mijović, Miloš Milošević, Marko Dabanović i Aleksa Vujadinović pobijedili su na takmičenju u Pljevljima, koje je treću godinu zaredom organizovano u saradnji sa Opštinom Pljevlja, pod nazivom „Baci drogu u koš“.

Turnir je obilježio dvodnevni program, u petak i subotu, a prvog dana TMN trio osvojio je turnir u konkurenciji djevojaka. Održana su i takmičenja u šutiranju bacanja i trojki za mlađe kategorije.

Kao i prošle godine na tradicionalnom basket takmičenju u Pljevljima, i dame su pokazale svoje vještine – najbolje su bile članice TMN trija Tara Vulović, Maša Bujišić i Nađa Čabarkapa, koje su u zanimljivom finalu pobijedile branioca titule, MM market, rezultatom 18:14. Na turniru u ženskoj konkurenciji učestvovale su još dvije ekipe, Space Jam i Swish.

Dan basketa na Trgu Đorđija Peruničića protekao je i u znaku individualnih takmičenja za mlađe. Najbolji u šutiranju trojki bili su Miloš Tanović i Darija Tomović, a u šutiranju slobodnih bacanja Denis Čakar i Tijana Čelebić.

Glavni događaj u subotu nije spriječilo nevrijeme, a veći dio turnira, usljed kiše, održao se u sportskoj hali OŠ „Salko Aljković“. Zbog velikog interesovanja i u Pljevljima su se igrali kvalifikacioni mečevi, a mjesto u glavnom žrijebu izborile su ekipe Hotel Diatreta i Frulaši. Po dva najbolja tima iz četiri grupe igrala su u nokaut fazi, a do polufinala, pored prva dva nosioca, ekipa Kodio i G-unit, dogurao je i pljevaljski sastav 4SOBE kao i ekipa NLO.

Kodio, sa 21:12 u duelu sa 4SOBE, a G-unit pobjedom 21:9 nad NLO, opravdali su ulogu favorita i zakazali očekivano finale, koje je bilo neizvjesno do samog kraja. Igralo se poen za poen, a pri rezultatu 15:14 dvije dvojke i pogodak za jedan poen najboljeg igrača u Pljevljima, Marka Mijovića, i konačna pobjeda G-unit-a 21:16. Sastav iz Bara, osvajanjem četvrtog turnira u nizu, nakon pobjeda u Skoplju, Zeti i Foči, potvrdio je da je u sjajnoj formi.

„Drago mi je što smo učestvovali na turniru u Pljevljima, pošto prošle godine nismo bili u prilici da nastupimo. Nažalost, turnir je zbog kiše morao da se preseli u dvoranu, ali bez obzira na te okolnosti bilo je dosta publike, mečevi su ispraćeni maksimalno i sve je organizovano na visokom nivou. Naravno da sam zadovoljan što smo osvojili prvo mjesto, bilo je mnogo dobrih ekipa, a posebno me raduje što je bilo dosta timova iz Pljevalja. Nadam se da će oni nastaviti sa takmičenjem i u drugim gradovima Crne Gore“ kazao je član G-unit-a Marko Dabanović.

Priliku da se još jednom dokaže, G-unit će imati u utorak, 2. avgusta, upravo u Baru, na sljedećem 3x3 Montenegro 2K22 turniru, četvrtom internacionalnom na Šetalištu Kralja Nikole, čiji je nagradni fond 3.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније