Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

30. 06. 2022. 16:55 >> 16:52

RADOVIĆ PRED FRANCUSKU

Našu šansu ćemo tražiti u disciplinovanoj igri

Selektor crnogorskih košarkaša Boško Radović kazao je da će njegova ekipa pokušati da disciplinovanom igrom uvede meč sa Francuskom u neizvjesnu završnicu.

"Važno je da smo ovih deseta dana radili dobro i posvećeno. Ono što je jedino bitno i što se zahtijeva od momaka, jeste disciplina u igri, preciznost i odnos. Sve ostalo može da bude i ne mora, računajući i sami ishod utakmice. Jer, mi se ovoga puta suočavamo sa ozbiljnim protivnikom, iako svaka tri mjeseca u posljednje tri godine igrao sa Francuskom. To je selekcija koja ima 30-ak igrača i u kojem god da dođe sastavu, sigurno je favorit, i za medalju na samom šampionatu. Mi smo u Francuskoj odigrali jednu od najboljih utakmica u posljednje dvije godine. Znam da je vrijeme odmora i da su u Podgorici paklene vrućine, ali nama treba puna “Morača”, kao dodatni motiv, dodatna snaga da odigramo dobru utakmicu protiv ekipe kao što se Francuska, kazao je Radović.

Francuska je favorit, ali nema predaje, poruka je selektora.

"Spremajući utakmicu i analizirajući protivnika, mi ćemo našu šansu tražiti u nekoj našoj disciplini. Da utakmicu uvedemo u neki naš ritam, kao što smo to uradili u prethodnoj utakmici protiv njih. Francuska je reprezentacija koja puno trči, koja igra puno tranzicije. Čini mi se da u posljednjoj utakmici koju smo igrali nismo primili poen, ili smo primili samo koš iz kontre. Tada smo uspjeli da zaustavimo njihovi tranzicionu igru, uveli ih u poziciju. Nama odgovara disciplinovana igra u napadu, dobri šutevi, pa i ako se promaši iz dobrih šuteva treba nam dobro trčanje i dobra tranziciona odbrana. To je neki način na koji bismo mi trebali da igramo. Ako budemo tako igrali, možemo da tražimo neku egal završnicu na jedan ili dva posjeda. Ja tako vidim utakmicu, a vidjećemo kako će sve to biti", istakao je.

Radović je istakao koliko njemu i ekipi znači podrška navijača.

"Mi smo u “Morači” imali puno velikih utakmica i sa velikim timovima. Puna “Morača” daje dodatnu snagu, dodatni motiv i adrenalin. I uvijek u takvim mečevim iskoči neki pojedinac.Treba da igramo ono što znamo da igramo, i da kad pogriješimo i promašimo da imamo dobro trčanje, da bude dobra, disciplinovana odbrana. Iz toga će, možda, iskočiti neki pojedinac. Vlado (Mihailović) je imao tu odličnu rolu u prošloj utakmici protiv Francuske. Međutim nismo tu utakmicu izgubili napadom, nego u odbrani, zaspali smo u posljednja dva-tri minuta, odigrali, možda, i početnički u odbrani. Nadam se da će svi igrači imaki neki svoj udio, a ako neko odskoči posebno, dobro je došao", zaključio je selektor.

Nikola Ivanović je kazao da je meč sa velikanom kakav je Francuska veliki izazov.

"Meč sa Francuskom treba da doživimo kao veliki izazov za sve nas. To je ekipa sa momcima iz NBA lige i Evrolige, sa ozbiljnim igračima. Nadam se da ćemo odigrati jedna kvalitetan meč. Nadam se da će dosta ljudi doći na utakmicu, a mi imamo odgovornost i obavezu da odigramo dobro i damo sve od sebe. To će biti fizički zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je mnogo visočija od nas. Ali, drugačije je igrati za reprezentaciju i pred domaćom publikom, gdje imamo dodatni motiv i odgovornost da odigramo kvalitetno", kazao je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније