Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

06. 06. 2022. 23:51 >> 00:54
9

ŠESTA TITULA

Crvena zvezda šampion ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su večeras šampionsku titulu u ABA ligi, pošto su u odlučujućoj utakmici finala pobijedili Partizan sa 80:77.

Crveno-bijeli su slavili ukupnim rezultatom 3:2 i tako osvojili šesti trofej regionalnog šampiona čime su se izjednačili sa Partizanom.

Na drugoj strani, crno-bijeli su igrali svoje prvo finale ABA lige od 2013. godine i nisu uspjeli da sedmi put u istoriji osvoje trofej.

Crvena zvezda će, kao pobjednik regionalnog takmičenja, i naredne sezone igrati Evroligu.

Najbolji kod Zvezde bio je Dejan Davidovac sa 15 poena i šets skokova, a pratio ga je Nejt Volters sa 12 poena i sedam asistencija. Nikola Kalinić je upisao 11 poena i šest skokova, a Luka Mitrović 10 poena.

Najefikasniji kod Partizana bio je Kevin Panter sa 27 poena. Dvocifreni kod crno-bijelih bili su još Aleksa Avramović sa 12 i Dalas Mur sa 11 poena.

Zvezda je bolje počela meč, bila je agresivnija i bolja u skoku pa je i povela sa 6:0, nakon čega je uslijedila serija promašaja na obje strane dok Partizan trojkom Pantera nije izjednačio na 6:6. Nakon toga se igralo koš za koš, da bi tačku na prvu dionicu stavio Panter trojkom uz zvuk sirene za prednost crno-bijelih od 20:18.

Druga dionica je počela trojkom Lazića, ali je Partizan odmah vratio prednost na svoju stranu i držao je do kraja tog dijela igre. Crno-bijeli su u dva navrata imali sedam poena prednosti, crveno-bijeli su prišli na poen zaostatka, ali je Ledej sa tri poena odveo svoj tim sa plus četiri na veliki odmor - 37:33.

Početak drugog poluvremena kasnio je pošto se praznio dio partera blizu tunela kuda sudije izlaze na teren. U više navrata tokom prvog poluvremena, ali i za vrijeme pauze navijači su pozivani da ne ubacuju ništa na teren.

Poslije nešto više od tri minuta igre u trećoj četvrtini, meč je prekinut. Poslije nekoliko sudijskih odluka zbog koje su protestovali igrači i klupa Crvene zvezde, navijači su sa tribina počeli da ubacuju razne predmete na teren.

U svačionicu su se prvo povukli arbitri, a potom i košarkaši oba tima. Tribine nekadašnjeg Pionira su potom ispražnjene poslije nešto manje od 40 minuta, a meč je nastavljen poslije sat vremena.

Crno-bijeli su, pošto je meč nastavljen, čuvali prednost do finiša treće četvrtine kada je Zvezda prvo izjednačila a potom i povela poslije dužeg vremena (57:55), da bi na posljednji odmor domaća ekipa otišla sa poenom prednosti - 59:58.

Zvezda je bolje ušla u posljednju četvrtinu, ali je Partizan "preživio" taj nalet prije svega zahvaljujući Muru, pa se u posljednih pet minuta utakmice ušle s rezultatom 67:65 u korist domaćeg tima.

U neizvjesnoj završnici bolje se snašla Zvezda. Ključne su bile trojke Kalinića i Voltersa, kao i Davidovac koji je bio siguran sa linije za slobodna bacanja na 12,8 sekundi prije kraja - 80:76.

Deset sekundi prije kraja, Avramović je pogodio jedno slobodno bacanje nakon čega je lopta ponovo pripala crno-bijelima ali Panter nije uspio trojkom da donese Partizanu izjednačenje i produžetke.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније