Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ I. P. ]

31. 05. 2022. 12:57 >> 12:54

KSCG

Crnogorski košarkaši u kvalifikacijama za EP

Muška košarkaška 3x3 reprezentacija Crne Gore učestvovaće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.


Turnir je na programu 4. i 5. juna u Rumuniji.

Saopšteno nje da će Crnu Goru na međunarodnim takmičenjima ovog ljeta predstavljati najbolje plasirana basket ekipa 3×3 Kodio, za koju nastupaju Nemanja Gavranić, Vaso Popović, Miloš Jovanović i Marko Anđelić.

Jovanović je kazao da predstavlja veliku čast, ali i odgovornost obući crnogorski dres.

"Ozbiljno smo pristupili predstojećim kvalifikacijama, a pored treninga, učestvovali smo i na par vrlo jakih turnira, čime smo nastavili ritam od prošle sezone. Bićemo spremni i daćemo sve od sebe", rekao je Jovanović.

Crna Gora se nalazi u grupi sa Poljskom i Sjevernom Makedonijom.

Iz svake od četiri grupe po dvije prvoplasirane reprezentacije prolaze dalje, a učešće na Evropskom prvenstvu će izboriti finalisti kvalifikacija.

"U grupi smo sa Poljskom, prvim nosiocem turnira i učesnikom Olimpijskih igara u Tokiju, i Sjevernom Makedonijom, koja je proteklog vikenda osvojila izuzetno jak turnir u Srbiji. Svakako, vjerujem u naš tim i prolaz u četvrtfinale, a onda je sve moguće", kazao je selektor Dabanović.

Crna Gora će u subotu igrati sa Poljskom (16.30) i Sjevernom Makedonijom (18.10).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније