Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ R.B. ]

26. 05. 2022. 13:49   >>  13:47

NOVO RUKOVODSTVO

Bertomeu i zvanično napušta funkciju izvršnog direktora Evrolige

Izvršni direktor košarkaške Evrolige Đordi Bertomeu napustiće funkciju krajem juna, poslije odluke koju je potvrdila većina od 11 klubova akcionara tog takmičenja.

Kako je prenio specijalizovani košarkaški portal Jurohups, Evroliga će dobiti novo rukovodstvo, koje više neće predvoditi Bertomeu.

Bertomeu je u Beogradu tokom završnog turnira Evrolige rekao da nije zvanično obaviješten o odlasku sa funkcije, koji je dogovoren prošlog oktobra, ali su ga sada predstavnici klubova kontaktirali i prenijeli mu odluku.

U korist Bertomeua glasalo je pet klubova.

Kako se navodi, ostatak razgovora bio je usredsređen na novo rukovodstvo i očekuje se postavljanje novih direktora. Oni mogu doći iz klubova koji se takmiče u Evroligi ili to mogu biti cijenjene ličnosti iz svijeta košarke, kakva je Dejan Bodiroga.

Pitanje učešća CSKA iz Moskve u takmičenju još nije zvanično riješeno. Ruski klub želi da igra, kako je i obavijestio sve uključene, ali to se u ovom trenutku čini nemogućim za narednu sezonu, pošto su sve ruske ekipe isključene iz međunarodnih takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini. To bi značilo da bi na raspolaganju bile tri specijalne pozivnice za učešće u Evroligi naredne sezone. Glavni kandidati su Valensija i finalisti ABA lige Partizan i Crvena zvezda, ali odluka nije donijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније