Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

O.Z.

23. 05. 2022. 21:10 >> 21:19
2

DOMINANTNA POBJEDA

Zvezda slavila u majstorici i izborila sedmo uzastopno finale

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige pobjedom nad Cedevita Olimpijom u "majstorici" rezultatom 88:78.

Zvezda nije dopustila iznenađenje i relativno rutinski je slavila pobjedu u "Pioniru", iako je meč obilježilo mnogo strasti uz dva isključenja.

Nikola Kalinić je bio najefikasniji kod Zvezde sa 15 poena uz 2 skoka i 3 asistencije, Nikola Ivanović je dodao 11 (2/3 za tri) uz 6 asistencija, a Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić (10 skokova) po 10. Nejt Volters je upisao po 5 poena i asistencija.

U poraženoj ekipi dvojica igrača postigla su većinu poena – Jogi Ferel je bio najbolji sa 25 (7/7 za dva, 3/7 za tri) i 5 asistencija, Dragić je zabilježio 21, a Džejkob Pulen, Edo Murić, Jaka Blažič i Alen Omić po 6.

Zvezda je mnogo bolje ušla u meč, sa više energije i čvršćom igrom u odbrani, i do kraja prve četvrtine uspjela da stigne do dvocifrene prednosti.

U drugoj četvrtini, Cedevita Olimpija je zaigrala dosta bolje, prvenstveno u fazi napada, i do kraja poluvremena je uspjela da smanji prednost Zvezde na pet poena 42:37.

Zvezda je drugo poluvrijeme otvorila serijom 6:0, ali su gosti iz Slovenije uspjeli brzo da se ponovo vrate u meč, i priđu na minus šest poena.

Zvezda je nastavila sa dobrom igrom u napadu, i uspjela je da uveća prednost i u posljednju dionicu uđe sa 13 poena prednosti.

U posljednjoj dionici Zvezda je sigurnom igrom uspijevala da zadrži prednost, dok je Cetevida Olimpija samo u nekoliko navrata uspjela da smanji razliku na jednocifrenu.

Crveno-bijeli će u finalu ABA lige igrati protiv Partizana, koji je prethodno eliminisao podgoričku Budućnost, takođe poslije "majstorice". Prvi meč finala zakazan je za petak u 20 časova, a domaćin je Zvezda.

Partizan je sa šest trofeja rekorder takmičenja, dok crveno-bijeli imaju jedan manje. Šampion ABA lige će obezbijediti plasman u Evroligu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније