Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

21. 05. 2022. 20:49 >> 20:53

EVROLIGA

Efes odbranio titulu

Košarkaši Efesa odbranili su titulu u Evroligi, poštosu u finalu fajnal-fora u Beogradu savladali Real Madrid 58:57.

Real je dobio prvu četvrtinu zahvaljujući fenomenalnom Tavaresu 15:14.

On je dao 12 od 15 poena svog tima, prednost je mogla da bude i veća, da se nije u završnici tog dijela razigrao Larkin.

Real je sredinom druge četvrtine stigao do plus četiri nakon što koša Kozera 26:22.

Na dva minuta prije poluvremena Real je vodio 31:26, a plus pet bilo je i na poluvremenu 34:29.

Na startu nastavka tim Pabla Lasa je stigao do devet poena prednosti 40:31, ali je tada reagovao Efes i do kraja treće četvrtine smanjio na 42:40.

Micić je trojkom na startu posljednje četvrtine donio preokret, a potom je uslijedila igra koš za koš. Nakon zakucavanja Plajsa Efes je poveo 53:50, ali je Dek trojkom vratio stvari u egal dva i po minuta prije kraja 53:53.

Micić je, međutim, uvratio istom mjerom, potom je Tavares bio polovičan sa linije bacanja 56:54. Ljulj je smanjio na 58:57.

U posljednjem napadu Real nije pravio faul, Larkin je promašio trojku četiri sekunde prije kraja, ali u gužvi niko nije došao do lopte, a vrijeme je isteklo.

Micić je predvodio Efes sa 23 poena, Plajs je dodao 19, a Larkin 10…

Kod Reala, Valter Tavares je imao 14 koševa i 11 skokova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније